NOS Sport

Zeiler Heiner naar tweede plaats op WK Finn

Zeiler Nicholas Heiner heeft bij het WK Finn in Melbourne een goede kans op eremetaal. De 30-jarige Enkhuizer klom op de laatste dag van de vlootraces van de vierde naar de tweede plek in het klassement.

In Melbourne kwam Heiner als achtste en derde over de finish. Daardoor kwam hij op 46 punten na 9 races. De tiende en laatste race ging vanwege de zeer wisselende windomstandigheden niet door.

Nieuw-Zeelander aan kop

De Nieuw-Zeelander Josh Junior behield zijn leidende positie in het klassement. Met een totaal van 30 punten heeft hij het goud binnen handbereik.

Alleen als hij zaterdag in de medalrace in de achterhoede eindigt, kan de Nieuw-Zeelander de wereldtitel nog aan Heiner verspelen. De Nederlander dient de finale, met dubbele punten, dan wel te winnen. De Hongaar Zsombor Berecz staat derde, op 3 punten van Heiner.

Heiner, die al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar, behaalde in 2017 WK-brons. Hij veroverde in 2014 de wereldtitel in de Laserklasse.