Mohamed Salah baalt na een gemiste kans
NOS Voetbal

Liverpool benut kansen niet tegen Newcastle en verspeelt opnieuw punten

In het laatste Premier League-duel van 2020 heeft koploper Liverpool opnieuw niet weten te winnen. Na het 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion van afgelopen zondag, kwam de regerend kampioen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Newcastle United.

Newcastle, de nummer vijftien van Engeland, begon brutaal op St. James' Park en liet Liverpool niet in z'n spel komen. De ploeg van coach Steve Bruce zocht de aanval en wist zo enkele kansen te creëren. Liverpool liet aan de andere kant aanvankelijk aanvallend weinig zien.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp kreeg na een half uur wel de grootste kans van de eerste helft via Mohamed Salah. Maar de topscorer van de Premier League miste oog in oog met doelman Karl Darlow. De Engelse keeper had op slag van rust ook nog een knappe redding op een kopbal van Roberto Firmino.

Na rust drong Liverpool meer en meer aan. Dat leverde grote kansen op voor Sadio Mané, Salah en Firmino. Aan de andere kant was Newcastle-verdediger Ciaran Clark met een kopbal dichtbij de openingstreffer, maar doelman Alisson Becker redde knap op de inzet.

Met invallers Georginio Wijnaldum en de van een blessure teruggekeerde Thiago Alcântara zette Liverpool nog aan voor een slotoffensief. Het was vervolgens opnieuw doelman Darlow die redding bracht op onder meer een kopbal van Firmino en de koploper van scoren afhield.

Liverpool blijft ondanks het puntenverlies wel aan de leiding in de Premier League. De ploeg heeft drie punten meer dan Manchester United, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.