Noa Lang scoorde al negen keer in het shirt van Club Brugge
NOS Voetbal

Lang en Dost bewijzen opnieuw hun waarde voor Club Brugge

Noa Lang en Bas Dost hebben opnieuw hun waarde bewezen voor Club Brugge. De koploper in België was met 3-1 te sterk voor Standard Luik, dankzij een goal en een assist van Lang en een doelpunt van Dost.

Het was de zevende overwinning op rij voor Club Brugge, dat inmiddels veertien punten voorsprong heeft op naaste belagers Antwerp en Racing Genk, de club van trainer John van den Brom.

Standard, de nummer vier, kwam na drie minuten al op voorsprong door een goal van Merveille Bokadi. Maar de vroege achterstand bracht Club Brugge niet in verwarring. Een kwartier later maakte Hans Vanaken al gelijk, uit een voorzet van Lang.

Imponerende cijfers Nederlanders

Vlak voor rust maakte Dost er van dichtbij 2-1 van en dat was alweer zijn vijfde treffer in zes wedstrijden. Kort na rust maakte Lang er met zijn negende treffer van het seizoen zelfs 3-1 van voor Club Brugge. De oud-Ajacied is bovendien in zijn zeventien wedstrijden in België al betrokken geweest bij zestien doelpunten.