André-Pierre Gignac viert een van zijn treffers met zijn ploeggenoten
NOS VoetbalAangepast

WK clubteams: Gignac schiet Tigres langs Bulthuis' Ulsan

Door twee treffers van André-Pierre Gignac heeft Tigres ten koste van Ulsan Hyundai de laatste vier bereikt van het WK voor clubteams. In Doha werd het 2-1 voor de Mexicanen.

Tigres treft door de zege zondag het Braziliaanse Palmeiras, dat zich met Bayern München al automatisch had gekwalificeerd voor de halve eindstrijd.

Bekijk hieronder de samenvatting.

Tigres naar halve finales WK clubteams

Het Zuid-Koreaanse Ulsan, met de Nederlandse verdediger Dave Bulthuis in de basis, kwam nog wel op voorsprong door een goal van Kee-Hee Kim, die uit een hoekschop raak kopte.

Nog voor rust stelde Tigres orde op zaken. De winnaar van de Concacaf Champions League voor de beste clubs in Noord- en Midden-Amerika dankte daarvoor Gignac. De 35-jarige Fransman scoorde eerst uit open spel en vervolgens vanaf de stip, na hands van Kee-Hee Kim.

In de tweede helft bleef de stand ongewijzigd, waardoor de Mexicanen konden juichen. Later schakelde Al Ahly uit Egypte het Qatarese Al-Duhail uit: 1-0. Al Ahly speelt maandag tegen Bayern München.