Kingsley Coman na zijn doelpunt tegen Hertha
NOS Voetbal

Bayern wint in de sneeuw nipt bij Hertha en kan nu afreizen naar WK clubteams

Bayern München heeft in de sneeuw in Berlijn een krappe overwinning geboekt op Hertha BSC. De koploper van de Bundesliga won met 1-0, dankzij een doelpunt van Kingsley Coman.

Bij Hertha maakte Sami Khedira na elf jaar zijn rentree in de Bundesliga. De 77-voudig Duits international, die zijn carrière begon bij VfB Stuttgart, kwam op 1 februari over van Juventus. Bij de Italiaanse club was hij op een zijspoor beland.

Gemiste strafschop

In de thuiswedstrijd tegen Hertha eerder dit seizoen was Robert Lewandowski liefst vier keer trefzeker voor Bayern. Ook in Berlijn was de Poolse spits al snel dicht bij een doelpunt. De scheidsrechter legde de bal na tien minuten op de stip, maar doelman Rune Jarstein dook naar de goede hoek en voorkwam een snelle voorsprong voor Bayern.

Robert Lewandowski na zijn gemiste strafschop

Op een van richting veranderd schot van Coman was de doelman van Hertha even later kansloos. Het doelpunt van de Fransman was, ondanks meerdere kansen voor beide clubs, het enige doelpunt van de eerste helft.

Hertha, de nummer vijftien van de Bundesliga, beet na rust iets meer van zich af tegen een slordig spelend Bayern. Ook de bezoekers kwamen nog een aantal keer voor het doel van Jarstein, maar onder anderen Lewandowski had het vizier niet op scherp staan.

Op naar Qatar

Bayern wordt maandag in Doha verwacht voor de halve finales van het WK voor clubteams, waarin de Duitsers het opnemen tegen het Egyptische Al-Ahly. De winnaar speelt donderdag 11 februari de finale tegen Palmeiras of Tigres.