Manchester City-doelman Ederson
NOS Voetbal

City moeiteloos door in Champions League, Ederson in illuster rijtje keepers

Manchester City-doelman Ederson heeft zich tijdens het Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach in een illuster rijtje keepers genesteld door opnieuw de nul te houden. De wedstrijd, die vanwege de coronamaatregelen in Boedapest werd gespeeld, eindigde in 2-0, waardoor City zich eenvoudig plaatste voor de kwartfinales van het kampioenenbal.

De Braziliaanse keeper van Manchester City heeft al meer dan zeshonderd minuten geen tegendoelpunt gekregen in de Champions League. Slechts vijf andere doelmannen lukte het om minstens net zo lang de nul te houden, namelijk Jens Lehmann (853), Keylor Navas (737), Edwin van der Sar (658), Dida (623) en Gianluigi Buffon (600).

City, de koploper van de Premier League, was net als in de met 2-0 gewonnen heenwedstrijd vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Dat resulteerde al na twaalf minuten in een prachtige openingstreffer van Kevin De Bruyne, die van net iets buiten de zestien met zijn linker snoeihard uithaalde en zijn inzet de kruising in zag vliegen.

Kevin De Bruyne viert zijn doelpunt tegen Mönchengladbach

Een paar minuten later zette Ilkay Gündogan Manchester City op 2-0, waardoor het voor Mönchengladbach al haast een onhaalbare missie werd de volgende ronde van de Champions League te halen.

Na rust was de spanning uit de wedstrijd verdwenen. Mönchengladbach, dat in de Bundesliga op de tiende plaats staat, probeerde het nog wel, maar de sterk keepende Ederson voorkwam de aansluitingstreffer. Aan de andere kant onderscheidde doelman Yann Sommer zich met enkele goede reddingen.