Karim Benzema (l) en Vinicius Junior (r)
NOS VoetbalAangepast

Benzema bezorgt Real drie punten bij Celta

Real Madrid heeft de druk op Atlético Madrid en FC Barcelona opgevoerd in La Liga dankzij een 3-1 overwinning bij Celta de Vigo. Karim Benzema was met twee doelpunten en een assist de uitblinker bij de Koninklijke.

Voor rust domineerde Real en na een half uur leidden de bezoekers al met 0-2. Benzema scoorde eerst na een prachtig passje van Toni Kroos en strafte niet veel later balverlies van de zwak spelende ex-Feyenoorder Renato Tapia genadeloos af. Met zijn twee goals kwam de 33-jarige Benzema op 17 competitiegoals dit seizoen. Hij moet alleen Lionel Messi (21, FC Barcelona, 21) en Luis Suárez (18, Atlético Madrid) voor zich dulden.

Uitblinker Benzema reageerde eerder deze week op de mogelijke terugkeer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid.

Benzema hoopt op weerzien met Ronaldo: 'Maar ik ga daar niet over'

Celta kroop daarna meer uit zijn schulp en nog voor rust kopte Santi Mina raak voor de thuisploeg. Real liet de bal na rust veelal aan Celta, maar kwam desondanks amper onder druk te staan.

Karim Benzema scoort tegen Celta

Celta was nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar Real-keeper Thibaut Courtois was alert en bij een vrije trap van Iago Aspas in de slotfase ging de bal via Casemiro op de paal. Na een prachtige assist van Benzema maakte Marco Asensio in blessuretijd de 1-3.

Stand aan kop La Liga

Met drie punten achterstand op Atlético en een punt meer dan Barcelona en een wedstrijd meer gespeeld dan beide rivalen kan Real zondag rustig achteroverleunen als Atlético Madrid Deportivo Alavés ontvangt en Barcelona op bezoek gaat bij Real Sociedad.

Doelman scoort voor Sevilla

Met Luuk de Jong als invaller voor Karim Rekik speelde Sevilla met 1-1 gelijk bij Real Valladolid. De Chilieen Fabián Orellana zette de thuisploeg op slag van rust met een penalty op voorsprong.

In blessuretijd was het niet Oranje-international Luuk de Jong die de held van Sevilla werd, maar doelman Yassine Bono. De Marokkaanse international ging in blessuretijd mee naar voren bij een corner en schoot van dichtbij binnen.

Drone valt op veld in Bilbao

De wedstrijd tussen Athletic Club en Eibar (1-1) in Bilbao werd verstoord, toen een drone uit de lucht op het veld viel. Aan de drone hing een spandoek, met daarop naar verluidt een tekst tegen het huisvesten van EK-wedstrijden in de Baskische stad.

Scheidsrechter Valentin Pizarro haalt de drone van het veld

Niemand werd geraakt door de drone. De wedstrijd lag in de 68ste minuut even stil om de drone van het veld te verwijderen.