Vreugde bij Cristiano Ronald en Paulo Dybala
NOS Voetbal

Juventus blijft dankzij geflatteerde zege meedoen om Champions League-tickets

Juventus blijft meedoen in de strijd om een plek in Champions League van volgend seizoen. De ploeg uit Turijn won woensdagavond op bezoek bij Sassuolo met 3-1 en komt op één punt van de vierde plek, de plaats die aan het eind van het seizoen recht geeft op een ticket voor het miljardenbal.

Sassuolo was in de eerste helft de bovenliggende partij en leek na een kwartier spelen op een verdiende voorsprong te komen. Domenico Berardi mocht aanleggen vanaf elf meter, maar de 43-jarige Gianluigi Buffon keerde de strafschop. Hij werd daarmee de oudste keeper die een strafschop wist te stoppen in de Serie A.

Adrien Rabiot tekende tien minuten later wel voor de openingstreffer. De Fransman stoomde op over het middenveld en schoof de bal onbedreigd in de verre hoek. Cristiano Ronaldo tekende na een succesvolle counter vlak voor rust voor de 0-2. Het was de honderdste treffer van de Portugees in Italiaanse dienst.

Sassuolo, dat een prima seizoen heeft, gaf niet op en zocht ook na rust naar doelpunten. Na een flitsende aanval bracht de ploeg eventjes de spanning terug in de wedstrijd. Giacomo Raspadori maakte de 1-2, maar een paar minuten later counterde Juventus nogmaals naar een treffer. Dit keer stiftte Paulo Dybala de bal erin.

Ook de Argentijn mocht extra feestvieren, want ook hij maakte zijn honderdste voor 'Juve'. Het bleek de nekslag voor Sassuolo, dat verder niet meer tot grote kansen kwam.

Milan en Atalanta winnen ook

Zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic haalde AC Milan uit bij Torino. In Turijn werd het maar liefst 7-0 voor de Milanezen. Ante Rebic (3x), Theo Hernandez (2x), Franck Kessié en Brahim Díaz zorgden voor de treffers.

Ante Rebic viert een van zijn doelpunten tegen Torino

Atalanta, met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis, won thuis met 2-0 van Benevento. Een belangrijke zege voor de ploeg uit Bergamo, want Atalanta gaat daardoor Napoli voorbij, dat dinsdag met 5-1 had gewonnen van Udinese. Ook Milan gaat de ploeg uit Napels voorbij.

Voor Benevento is degradatie naar de Serie B vrijwel onafwendbaar. Concurrent Spezia pakte een punt bij Sampdoria, heeft nu vier punten meer (met twee duels te gaan) en een veel beter doelsaldo.

Spannend slot

Met nog twee speelronden te gaan is het bloedstollend spannend in de strijd om bovenste plaatsen. Inter is al een tijd zeker van de titel, maar Milan, Atalanta, Napoli en Juventus staan allemaal binnen drie punten van elkaar.

In de laatste speelronde staat ook nog het duel Atalanta-AC Milan op het programma.