NOS Voetbal

Suriname overklast Bermuda en mag blijven hopen op WK-deelname

Suriname heeft ook zijn derde WK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In Paramaribo werd Bermuda eenvoudig verslagen, het werd 6-0 voor de ploeg van bondscoach Dean Gorré.

Eerder won Suriname al van Aruba en de Kaaimaneilanden en daardoor mag het blijven hopen op deelname aan het WK in Qatar in 2022.

Al na drie minuten wist Sheraldo Becker, oud-speler van ADO Den Haag, het net te vinden, 1-0. Na een kwartier spelen verdubbelde Nigel Hasselbaink de score. Beide spelers waren in de eerste helft nog een keer trefzeker en daardoor stond er bij het rustsignaal een comfortabele 4-0 op het scorebord.

Na de theepauze completeerde Hasselbaink zijn hattrick, hij maakte de 5-0. Het slotakkoord was voor ADO-speler Shaquille Pinas, die de bal binnenkopte uit een hoekschop.

Eredivisie-ervaring

In het team van Suriname spelen veel (oud)voetballers uit de eredivisie. Zo verdedigt Warner Hahn het doel, staan Kelvin Leerdam en Ryan Donk in de verdediging, speelt Ryan Koolwijk op het middenveld en moet Diego Biseswar 'de Natio' van aanvallende impulsen voorzien.

Feyenoorder Ridgeciano Haps maakte zijn debuut voor de nationale ploeg, hij mocht van Gorré de negentig minuten volmaken. Ook Mitchell te Vrede, ex-Feyenoord, maakte zijn eerste minuten.

Suriname gaat na drie wedstrijden aan kop in groep B. Het heeft één wedstrijd meer gespeeld dan Canada, dat wordt gezien als voornaamste concurrent in de strijd om het begeerde WK-ticket.

De Canadezen spelen zaterdagnacht tegen Aruba, dat wordt gecoacht door Stanley Menzo. Dinsdag staat in de laatste speelronde van de groepsfase de kraker tussen Suriname en Canada op het programma. Die wedstrijd zal beslissend zijn en tot die tijd mag Suriname blijven hopen op deelname aan het WK.