NOS VoetbalAangepast

Ambitieus Almere City blijft in kelder eerste divisie na thuisnederlaag tegen ADO

Het lukt het ambitieuze Almere City maar niet om de weg omhoog te vinden. Na de uitoverwinning op Helmond Sport (1-2) van afgelopen maandag, deden de Almeerders weer wat ze vaker dit seizoen gedaan hebben: verliezen. ADO Den Haag was met 1-3 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek.

Het leek er eerst helemaal niet op dat Almere City zou verliezen. De ploeg kwam na twaalf minuten nog op voorsprong via Lance Duijvestijn. Na een gestrande aanval van ADO Den Haag werd hij via een counter in stelling gebracht door ploeggenoot Jonas Arweiler, die vorig seizoen nog voor ADO uitkwam (1-0).

Tien minuten voor het rustsignaal kwam de ploeg uit Den Haag langszij via Sem Steijn (1-1). Na vier minuten was het weer raak voor ADO. Uit een een scherp aangesneden vrije trap van Ricardo Kishna zette ADO-topscorer Thomas Verheydt zijn ploeg op voorsprong (1-2).

In de tweede helft probeerde Almere het wel, maar de ploeg kreeg ADO maar één keer aan het wankelen. Maarten Pouwels leek een kwartier voor het einde de gelijkmaker op zijn naam te schrijven, maar de goal werd afgekeurd vanwege een overtreding op de keeper.

Behoudens deze mogelijkheid, was Almere niet bij machte om grote kansen te creëren. In blessuretijd ging Almere-doelman Agil Etemadi mee naar voren om toch een punt uit het vuur te slepen, maar dit bleek uiteindelijk de inleiding voor de derde Haagse treffer. Vicente Besuijen schoot de bal vanaf eigen helft op prachtige wijze in het lege doel (1-3).

Ranglijst

Almere City leed daarmee de achtste nederlaag in veertien wedstrijden. De ploeg die graag wil promoveren naar de eredivisie staat achttiende met twaalf punten.

ADO Den Haag staat achtste met twintig punten. De ploeg van trainer Ruud Brood heeft eigenlijk 26 punten vergaard, maar heeft zes punten in mindering gekregen vanwege financiële problemen.