Serge Gnabry
NOS VoetbalAangepast

Uitblinker Gnabry loodst Bayern met drie goals en twee assists langs Stuttgart

Bayern München heeft op de eerste dag van een midweekse speelronde in de Bundesliga uitgehaald tegen VfB Stuttgart. De koploper had veertig minuten nodig om de openingsgoal te maken, maar won uiteindelijk met 5-0 en mag zich daarmee Herbstmeister noemen, de kampioen van de eerste seizoenshelft.

Wout Weghorst maakte voor Wolfsburg zijn zesde competitietreffer van het seizoen. De Oranje-international maakte aan het begin van de tweede helft de 2-1 tegen FC Köln, maar zag zijn ploeg wel met 3-2 verliezen.

Zelfs meer goals dan Lewandowski

Uitblinker bij Bayern tegen de nummer vijftien op de ranglijst was Serge Gnabry, die bij alle doelpunten betrokken was tegen zijn oude club. Met drie goals en twee assists was hij zelfs nog productiever dan Robert Lewandowski. De Poolse topscorer nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

Bayern gaat na zestien wedstrijden aan kop met 40 punten. Borussia Dortmund, de ploeg van Donyell Malen, staat tweede met 31 punten, maar speelt woensdag tegen hekkensluiter Greuther Fürth.

De stand in de Bundesliga

Beide trainers zullen in München voorafgaand aan de wedstrijd een paar herinneringen hebben opgehaald, want Julian Nagelsmann (Bayern) en Pellegrino Matarazzo (Stuttgart) kennen elkaar goed. In het seizoen 2018/2019 was Nagelsmann hoofdtrainer van Hoffenheim en Matarazzo zijn assistent. En hun gezamenlijke historie gaat nog verder terug: tijdens de trainingsopleiding deelden de twee een kamer.

Gnabry voor en Gnabry na

Matarazzo zag vanaf de kant hoe Bayern het duel vanaf de aftrap dicteerde. Gnabry creëerde de grootste mogelijkheden voor de thuisploeg en maakte vijf minuten voor rust ook zelf de eerste treffer door de bal met een bekeken schot fraai achter Stuttgart-doelman Florian Müller te krullen.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft was het opnieuw Gnabry die scoorde. Balverlies van Stuttgart op het middenveld werd afgestraft nadat Thomas Müller de bal had afgestaan aan Gnabry, die zijn tweede van de avond kon maken.

Gnabry (m) wordt geknuffeld door zijn medespelers

De laatste drie goals van het duel vielen binnen vijf minuten. Twintig minuten voor tijd kreeg Lewandowski de bal van Gnabry. De Pool schudde de verdedigers van zich af en lobde de bal over de doelman heen.

Drie minuten later gleed Lewandowski een voorzet van - wie anders dan - Gnabry binnen en nog eens drie minuten later was Gnabry ook alert toen Stuttgart-doelman Müller een voorzet van Bayern-aanvaller Müller niet goed verwerkte. De bal viel voor de voeten van de 31-voudig Duits international die zijn derde en makkelijkste treffer van de wedstrijd kon maken.