Xavi, de trainer van FC Barcelona
NOS Voetbal

Barcelona pakt volle buit na twee competitieduels zonder overwinning

FC Barcelona is thuis tegen laagvlieger Elche ternauwernood ontsnapt aan het derde puntenverlies op rij in de competitie. De ploeg van trainer Xavi gaf een voorsprong van 2-0 weg, maar kon opgelucht ademhalen na de late 3-2 van invaller Nico González.

Bij de Catalanen speelde Frenkie de Jong 75 minuten mee, maar ontbrak Memphis Depay door een blessure. Daarom begon de jonge Ferran Jutgla in de spits. Die liet zich bij zijn basisdebuut meteen gelden met een knappe kopbal, de 1-0.

Dribbel

Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Het 17-jarige supertalent Gavi maakte na een Messi-achtige dribbel de 2-0 via de binnenkant van de paal. Het spel leek wat meer te swingen dan in de laatste twee wedstrijden, waarin Barcelona thuis verloor van Betis (0-1) en bij Osasuna niet verder kwam dan 2-2.

De stand in la Liga per 18 december

Toch stortte de Catalaanse ploeg in de tweede helft helemaal in. In de 62ste minuut scoorde Tete Morente voor Elche, een minuut later stond het al 2-2 door de net ingevallen Pere Milla. Na een voorzet stond hij volledig vrij bij de tweede paal. Via Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen kopte hij de bal in het doel.

Buitenspel?

Heel even leek het opnieuw mis te gaan bij de geplaagde Catalanen, maar vijf minuten voor tijd maakte Nico González toch de bevrijdende 3-2. Er leek nog sprake van buitenspel, maar de VAR greep niet in en dus konden de thuissupporters tevreden naar huis.

Ferran Jutgla viert zijn treffer tegen Elche

Atlético Madrid kwam minder goed weg; de regerend kampioen verloor met 2-1 bij Sevilla. Voor Atlético is het de derde competitienederlaag op rij.

Bij Sevilla stond Karim Rekik in de basis als linksback. De viervoudig Oranje-international kreeg zelfs een assist op zijn naam. In de zevende minuut gaf hij de bal aan Ivan Rakitic, die verwoestend uithaalde.

Die voorsprong bleef staan tot Atlético in de 33ste minuut via een corner de 1-1 maakte: de Braziliaan Felipe kopte de bal in de goal.

Het leek op een gelijkspel uit te draaien tot de bal in de 88ste minuut via de lat voor de voeten kwam van Lucas Ocampos. De Argentijn schoot raak via Jan Oblak, waarna er niet meer gescoord werd.