Thijs Dallinga (Excelsior) baalt
NOS Voetbal

Excelsior verliest kostbare punten bij hekkensluiter, ondanks 25ste goal Dallinga

In de Keuken Kampioen Divisie heeft nummer twee Excelsior slechte zaken gedaan in de achtervolging op koploper FC Volendam. Bij nummer laatst FC Dordrecht bleef Excelsior steken op een 1-1 gelijkspel.

Afgelopen woensdag in de KNVB-beker hield Excelsior eredivisionist FC Groningen nog op een 2-2 gelijkspel. Pas in de verlenging bogen de Rotterdammers uiteindelijk voor de Groningers. Die 120 minuten doordeweeks voetbal leek Excelsior dwars te zitten, want pas na een half uur kreeg de ploeg de eerste kans.

Bij rust stond het 0-0. Na de pauze kwam Dordrecht tegen de verhouding in zelfs op 1-0; Jacky Donkor was sneller dan Nikita Vlasenko en passeerde keeper Stijn van Gassel.

Jacky Donkor (Dordrecht) heeft de score geopend

Hekkensluiter Dordrecht, dat in 19 wedstrijden maar 10 punten verzamelde, kreeg meer kansen maar scoorde niet. Kort voor tijd werd Excelsior-aanvaller Hugo Botermans gevloerd, en ging de bal op de stip. Wie anders dan topscorer Thijs Dallinga maakte de verdiende 1-1. In de laatste seconde pakte Michael Chacón van Excelsior nog een rode kaart na een harde overtreding.

Het is al de 25ste goal van het seizoen voor Dallinga in pas zijn 20ste wedstrijd.

Door het puntenverlies blijft Excelsior tweede, op drie punten van koploper FC Volendam.