Denzel Dumfries juicht na zijn goal tegen Torino
NOS Voetbal

Dumfries is op dreef en schiet Internazionale langs Torino, Napoli verliest

Koploper Internazionale heeft zijn zevende opeenvolgende zege in de Serie A geboekt, met Denzel Dumfries als matchwinner. De Nerazzurri rekenden in hun laatste wedstrijd voor de winterstop moeizaam af met middenmoter Torino: 1-0.

Dumfries liet andermaal z'n neusje voor de goal zien. De middenvelder, die eerder deze maand zijn eerste twee doelpunten voor Inter maakte, opende na een halfuur de score met een geplaatste schuiver met binnenkant voet.

Torino zette Inter in de eerste helft regelmatig onder druk en daar had de titelhouder het knap lastig mee. Inter, dat dit kalenderjaar een clubrecord vestigde met 104 goals, worstelde ook na rust. Maar mede dankzij de soeverein spelende Stefan de Vrij kwam de ploeg uit Milaan amper in de problemen.

Napoli verliest, AC Milan wint

Napoli verloor voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd in de Serie A. Het elftal van trainer Luciano Spalletti ging ten onder tegen het laaggeklasseerde Spezia, waar de Nederlandse doelman Jeroen Zoet op de reservebank zat: 0-1.

Napoli zag de achterstand op koploper Inter oplopen tot 7 punten. Een aantal weken geleden stond Napoli zelf nog bovenaan. De enige treffer in het duel met Spezia kwam op naam van Juan Jesus. De Braziliaanse verdediger van Napoli passeerde zijn eigen doelman.

AC Milan houdt stadgenoot Inter wel nog in het vizier. Empoli werd verslagen: 2-4. Franck Kessié scoorde twee keer voor Milan en Alessandro Florenzi en Theo Hernandez allebei één keertje. AC Milan heeft na negentien wedstrijden 42 punten, 4 minder dan Inter.