Koen Bijen
NOS Sport

Hockeyers pas na shoot-outs langs Fransen in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League een moeizame zege op Frankrijk geboekt. Na 60 minuten stond het in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom 2-2, waarna Oranje de shoot-outserie met 4-2 naar zich toe trok.

Frankrijk, tot medio 2021 door de huidige Oranje-bondscoach Jeroen Delmée geleid, opende brutaal de score. Stanislas Branicki passeerde met een hard schot doelman Maurits Visser. Pas tegen de rust, toen de VAR al twee Nederlandse doelpunten had afgekeurd, werd het 1-1; Jorrit Croon vond de vrijstaande Thierry Brinkman.

Oranje, dat een dag eerder Zuid-Afrika met 11-1 onder de voet had gelopen, voerde na rust de druk op en kreeg ook kansen. Koen Bijen leek de matchwinner te worden, toen hij een prachtige scoop van Joep de Mol knap controleerde en vervolgens snoeihard uithaalde. Een minuut later schoot Victor Charlet echter een strafcorner binnen.