Raheem Sterling scoorde twee keer voor City tegen Norwich
NOS VoetbalAangepast

City stopt opleving Norwich, weer geen treffer Ronaldo bij remise United

Manchester City heeft, niet geheel verrassend, een eind gemaakt aan de sterke periode waarin degradatiekandidaat Norwich City zich bevond. De koploper in de Premier League was met 4-0 te sterk in het uitduel.

Norwich, nog altijd zonder de aan zijn schouder geblesseerde doelman Tim Krul, was na twee zeges en een gelijkspel in de competitie en bekerwinst op Wolverhampton al een paar weken ongeslagen. Tegen de kracht van Manchester City kon het toch niet op, al duurde het wel even voordat de gasten de ban konden breken.

Halverwege de eerste helft redde doelman Angus Gunn nog knap op een schot van Raheem Sterling, maar op diens gekrulde inzet een paar minuten later na een missertje van Norwich-verdediger Max Aarons moest hij toch het antwoord schuldig blijven. Nog voor rust hield hij Bernardo Silva van de 0-2 af, maar kort na de hervatting verdubbelde Phil Foden in twee instanties alsnog de marge.

Manchester City-verdediger Nathan Aké

Daarmee was het nog niet over met de dadendrang van de landskampioen, die dinsdag in de achtste finales van de Champions League op bezoek gaat bij Sporting Portugal. Sterling werkte een door Rúben Dias teruggekopte bal met het hoofd in het doel en scoorde vlak voor tijd nog in de rebound nadat Gunn zijn strafschop had gekeerd.

Door de zege vergrootte City de voorsprong op achtervolger Liverpool tot twaalf punten. Virgil van Dijk en de zijnen hebben nog wel twee wedstrijden tegoed, waaronder die van zondag bij Burnley, de nieuwe club van Wout Weghorst.

Ronaldo scoort weer niet voor United

City's stadgenoot Manchester United was eerder op de dag tegen duur puntverlies aangelopen in de strijd om Champions League-tickets. In een gelijk opgaande wedstrijd bleef het op Old Trafford 1-1 tegen Southampton.

Bij United stond de vorige week 37 jaar geworden Cristiano Ronaldo de hele wedstrijd in de spits. De Portugese superster lukte het voor de zesde wedstrijd op rij niet om te scoren voor zijn club.

Cristiano Ronaldo kwam niet tot scoren tegen Southampton

Het begin was aantrekkelijk in een uitverkocht Old Trafford. Al in de eerste tien minuten kregen beide teams grote kansen, waarbij die van Ronaldo de grootste was. Hij was Southampton-keeper Fraser Forster al voorbij maar schoot niet hard genoeg op doel waardoor de bal van de lijn gehaald kon worden.

United werd sterker en sterker en in de 21ste minuut was het raak. Marcus Rashford kwam een op een voor de keeper en gunde de 1-0 aan de meegelopen Jadon Sancho. Het was pas de tweede competitiegoal van het seizoen voor de Engelsman die afgelopen zomer voor 85 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund.

Snelle gelijkmaker na rust

Na de goal van United was vooral Southampton gevaarlijk en vlak na rust leverde het de verdiende gelijkmaker op. Schots international Ché Adams werd goed vrijgespeeld waarna hij de bal laag via binnenkantpaal langs David de Gea schoot.

Ché Adams kijkt toe hoe zijn schot via de paal in de goal gaat: 1-1

Na de gelijkmaker ging het spel op en neer met kansen voor beide teams. De grootste kans was voor Armando Broja, de Albanees die vorig seizoen nog voor Vitesse speelde. Hij ging op De Gea af, maar legde verkeerd af op een medespeler, terwijl hij ook voor eigen kans had kunnen gaan.

In blessuretijd scoorde Manchester United nog bijna, maar de kopbal van Harry Maguire werd gered door Forster.

Door het gelijkspel blijft United vijfde op doelsaldo achter West Ham United, dat op de felbegeerde vierde plek staat die recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. Southampton blijft stabiel in de middenmoot.