Mohammed Kudus voor Jong Ajax
NOS Voetbal

Uitblinker Kudus helpt Jong Ajax aan tennisuitslag tegen ADO, Emmen wint van Jong PSV

ADO Den Haag is hard onderuit gegaan bij Jong Ajax. Mede dankzij drie goals van Mohammed Kudus wonnen de Amsterdammers met 6-3. FC Emmen kan nog altijd hoop koesteren op de titel in de Keuken Kampioen Divisie, na een 3-1 zege bij Jong PSV.

ADO speelde voor het eerst sinds 11 februari een competitiewedstrijd, nadat twee duels door de gevolgen van storm Eunice verplaatst waren. Dat deed het zonder coach Ruud Brood, die door de nieuwe eigenaren werd ontslagen.

Interim-trainer Giovanni Franken zag tegenstander Jong Ajax in een erg sterke opstelling aantreden. Met Danilo, Mohamed Daramy en Mohammed Kudus stonden er drie spelers van het eerste in de basis.

Van dat drietal bleek Kudus het moeilijkst af te stoppen. De Ghanees scoorde nog voor rust twee keer. Ook Danilo en Naci Ünüvar waren trefzeker. Omdat Ricardo Kishna scoorde voor ADO, stond het 3-1 bij rust.

In de tweede helft knokte ADO zich enigszins terug in de wedstrijd. Thomas Verheydt en Sem Steijn scoorden, waardoor ADO toch nog in de buurt kwam van een punt.

Genoeg voor een resultaat bleek die opleving echter niet. Kudus maakte zijn derde goal van de wedstrijd en Ünüvar bepaalde de eindstand op 6-3.

Emmen opnieuw veerkrachtig

FC Emmen wist vorige week wél te winnen van Jong Ajax en trof nu opnieuw een beloftenelftal. In het stadion van FC Eindhoven - het veld op de Herdgang was te slecht om op te spelen - was Jong PSV de tegenstander.

De beloften van PSV kwamen vroeg op voorsprong door een knap doelpunt van spits Simon Colyn (1-0). Even wankelde Emmen, maar de ploeg van trainer Dick Lukkien rechtte de rug.

Kort voor rust maakte Emmen 1-1. In de tweede helft waren de Drentenaren een stuk sterker en dominanter. Dat resulteerde in doelpunten van Ole Romeny en Rui Mendes (1-3). Na de zege is de achterstand op koploper FC Volendam vijf punten.