Sam Hendriks (De Graafschap) en Maarten Peijnenburg (FC Eindhoven) testen elkaars shirt
NOS Voetbal

FC Eindhoven loopt derde plek mis na thuisnederlaag tegen kwakkelend De Graafschap

FC Eindhoven heeft verzuimd de derde plaats te pakken in de eerste divisie. De Eindhovenaren hadden daartoe thuis moeten winnen van De Graafschap, maar ze verloren met 2-1.

Met name voor rust liep het, in tegenstelling tot de afgelopen weken, helemaal niet bij de Eindhovenaren. De Graafschap was de betere ploeg en noteerde in het eerste half uur drie grote kansen, allemaal voor Sam Hendriks. Eindhoven stelde daar vrijwel niets tegenover en de 1-0 van Camiel Neghli na 33 minuten was dan ook geen verrassing.

Neghli lanceerde zichzelf en rondde knap af in de korte hoek. Het was zijn eerste goal van het seizoen. Nog voor rust verdubbelde De Graafschap de score via Mees Kaandorp, die via een Eindhovens been de 2-0 binnenschoot.

In de tweede helft ging De Graafschap aanvankelijk onverdroten door: Jasper van Heertum raakte de lat en Giovanni Korte kopte vanuit kansrijke positie over.

Maar uit het niets kwam FC Eindhoven na ruim een uur spelen terug in de wedstrijd. Jens van Son kopte uit een lange voorzet van Valentino Vermeulen bij de tweede paal raak. De spanning was terug, Eindhoven ging op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan een enorme kans voor Jort van de Sande - met een prima redding van keeper Hidde Jurjus - kwam de thuisploeg niet.

En zo wonnen de Doetinchemmers voor het eerst in zeven wedstrijden en boekte Jan Vreman zijn eerste zege als interim-trainer van De Graafschap. Vreman nam het stokje anderhalve week geleden over van Reinier Robbemond, die vanwege de tegenvallende resultaten de laan werd uitgestuurd.

Moreo Klas scoort in beide doelen

In het andere duel op vrijdagavond won FC Dordrecht, de nummer 17 van de eerste divisie, met 3-1 van ADO Den Haag, de nummer 6. Man van de wedstrijd in de eerste helft was Dhoraso Moreo Klas. De ADO-middenvelder kopte in de 38ste minuut ongelukkig in eigen doel voor de 1-0 en schoot vijf minuten later zelf de gelijkmaker in het goede doel.

Na de rust was het echter alsnog Dordrecht dat de zege na zich toetrok met doelpunten van Christian Conteh en Jacky Donkor. Namens ADO miste Thomas Verheydt nog een strafschop.

Door de nederlaag zakt ADO naar de zevende plaats, FC Dordrecht blijft zeventiende.