NOS SportAangepast

Hockeyers Pinoké slaan eerste slag tegen Amsterdam, Bloemendaal wint ruim bij HGC

Pinoké slaat eerste slag in halve finale tegen Amsterdam

De hockeyers van Pinoké hebben de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs in de hoofdklasse gewonnen van Amsterdam. In een volgepakt Wagener Stadion eindigde de burenruzie in Amsterdam in de reguliere speeltijd in 2-2 en nam Pinoké de shoot-outs beter (3-4).

Regerend kampioen Bloemendaal versloeg HGC later op de dag in de andere halve finale met 3-0 in Wassenaar.

De Australische aanvaller Trent Mitton opende na een fraaie pass van Valentin Verga de score voor Amsterdam. Met een harde uithaal trok Pinoké-aanvoerder Jannis van Hattum de stand in het tweede kwart weer gelijk. Nog voor rust bezorgde Luke Dommershuijzen Amsterdam uit een strafcorner de voorsprong.

Gelijkmaker vlak voor tijd

De tweede helft van de aantrekkelijke wedstrijd begon met doelgevaar aan beide kanten. De bezoekende ploeg van coach Jesse Mahieu werd steeds sterker, kreeg kansen en strafcorners, maar de gelijkmaker viel maar niet. Na een strafcorner belandde de bal uiteindelijk bij Dennis Warmerdam, die vlak voor tijd scoorde.

Mirco Pruyser

Nadat een goal van Amsterdam-aanvoerder Mirco Pruyser werd afgekeurd moesten shoot-outs de beslissing brengen en daarin bleek Pinoké de sterkste. Hidde Brink stopte de laatste shoot-out van Mitton en zorgde voor grote vreugde bij zijn teamgenoten en de meegekomen fans van Pinoké.

Bloemendaal te sterk voor HGC

Regerend kampioen Bloemendaal was in de andere halve finale een maat te groot voor HGC. In Wassenaar won de ploeg van Rick Mathijssen met 3-0 bij HGC. De Duitser Florian Fuchs maakte de eerste goal en in de tweede helft zorgden Casper van der Veen en Jasper Brinkman (strafcorner) voor de beslissing.

Volgende week zaterdag staan de tweede wedstrijden in de best-of-3-series op het programma: Bloemendaal-HGC en Pinoké-Amsterdam. Een eventueel noodzakelijke derde wedstrijd volgt op zondag 22 mei.