NOS Sport

Golden State Warriors, dankzij sterspeler Curry, weer op gelijke hoogte in NBA-finale

Golden State Warriors heeft in de NBA-finales een overtuigende overwinning geboekt op Boston Celtics. De ploeg uit Californië won met 107-88 en trekt daarmee de stand in de best-of-seven-series weer gelijk (1-1).

Stephen Curry was met 29 punten (waarvan vijf driepunters) de gevierde man van de wedstrijd. In het derde kwart nam hij zijn team bij de hand en scoorde hij maar liefst 14 punten waarmee Warriors een flinke voorsprong nam.

Onder toeziend oog van ruim 18.000 supporters nam de ploeg van coach Steve Kerr vanaf de start brutaal de leiding en vergrootte het aan het begin van het vierde kwart de voorsprong met maar liefst 29 punten.

In de eerste wedstrijd wisten de Celtics nog een ijzersterk laatste kwart er uit te persen - en daarmee de zege naar zich toe te trekken -, maar daar slaagde de ploeg ditmaal niet in. Zelfs Jayson Tatum, sterspeler aan de kant van de Celtics, kon met zijn 28 punten (waarvan zes driepunters) het tij niet keren.

De Celtics staan voor het eerst in twaalf jaar in de NBA Finals. Het team is met zeventien NBA-titels samen met Los Angeles Lakers recordhouder, maar het laatste kampioenschap dateert alweer van 2008.

Woensdag wordt de derde wedstrijd gespeeld, het eerste team met vier overwinningen kroont zich tot kampioen van de NBA.