Dirk Kuijt tijdens MVV - ADO Den Haag
NOS Voetbal

Weer zeperd voor ADO van coach Kuijt, Willem II boekt eerste overwinning

Het ADO Den Haag van de nieuwe trainer Dirk Kuijt heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen in de eerste divisie verloren. Na nederlagen tegen Heracles Almelo en FC Den Bosch was in Maastricht ditmaal MVV te sterk: 3-1.

ADO, dat vorig seizoen op een haar na promoveerde naar de eredivisie, likte de afgelopen week na de dramatische seizoenstart zijn wonden en hoopte op herstel op bezoek bij MVV. Maar de wedstrijd was nog maar achttien seconden oud of de Hagenezen stonden alweer achter.

Vanaf de zijlijn zag Kuijt hoe Koen Kostons ongehinderd de zestienmeter in kon stomen, om daarna beheerst binnen te schuiven. Na de 2-0 van Mart Remans leek ADO definitief kopje onder te gaan, maar dankzij een bekeken kopgoal van Thomas Verheydt kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd.

Verheydt baalt van de vroege goal van MVV

Die treffer bracht iets van vertrouwen in de ploeg, want na rust speelde ADO beduidend beter. Joël Zwarts kreeg kort na de hervatting twee goede kansen op de gelijkmaker, maar trof beide keren net geen doel.

Aan de andere kant was het plots wel raak. In de 68ste minuut brak Dailon Livramento door en in tweede instantie schoot hij raak. Hoewel ADO het nog dapper probeerde, kwam de ploeg die tik niet meer te boven.

ADO staat laatste in de eerste divisie en Roda JC Kerkrade en FC Eindhoven zijn de voorlopige koplopers met de maximale negen punten uit drie duels.

Willem II boekt eerste zege

Net als ADO kent ook Willem II een stroeve start van het seizoen. De Tilburgers haalden uit de eerste twee wedstrijden slechts één punt. Thuis tegen Telstar werd er wél gewonnen, maar van harte ging het allemaal niet voor de nummer tien van de eerste divisie.

Willem II voetbalde niet best en zag een 1-0 voorsprong uit handen glippen door een knappe goal van Glynor Plet, die zijn honderdste treffer in het betaalde voetbal maakte. Een kwartier voor tijd maakte Max Svensson de winnende en bevrijdende treffer.

Ook NAC Breda wist te winnen. Thuis tegen TOP Oss was een doelpunt van Odysseus Velanas genoeg: 1-0.