NOS Voetbal

Feyenoord 'speelde verstoppertje', zag Kökçü, die baalt van respectloze Gimenez

Slot na nederlaag tegen Lazio: 'Moeten nog flinke stappen maken'

"Het tempo lag de eerste helft te hoog voor ons, voor wat we gewend zijn en wat we nu aankunnen", luidde de conclusie van Feyenoord-trainer Arne Slot na afloop van het Europese bezoek aan SS Lazio. Een wedstrijd in de Europa League waarin de Italianen de Rotterdammers voor rust van het kastje naar de muur speelden en afsloten met een 4-2 zege.

Volgens Slot is het niet gek dat zijn nieuwe team nog niet op het het niveau is dat Feyenoord eind vorig seizoen kon halen. "We moeten nog een flinke stap maken."

Aanvaller Alireza Jahanbakhsh maakte zich hardop zorgen over de ploeg. "We hebben tijd nodig, maar die is er bijna niet vanwege het speelschema. We moeten resultaten halen."

Ook aanvoerder Orkun Kökçü was niet te spreken over zijn team. "We speelden verstoppertje en durfden niet te voetballen", beklaagde hij zich voor de camera's van ESPN.

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü was uiterst kritisch na de wedstrijd

De teleurgestelde Justin Bijlow trok het boetekleed aan voor de tweede tegentreffer. De Feyenoord-doelman dook wel naar de hoek, maar zag het schot van Felipe Anderson via zijn armen in het doel gaan. "Ik kan er kort over zijn: dit was niet goed van mij. Die bal moet ik gewoon pakken", zei hij tegen ESPN.

Tweede helft beter

Wel waren alle Feyenoorders het er unaniem over eens dat er wel veel meer in de ploeg zit. Jahanbakhsh, die inviel in de tweede helft, constateerde dat Feyenoord in de eerste helft niet goed druk zette. Dat ging na rust beter.

Ook Slot was wel te spreken over de reactie van zijn ploeg in het tweede bedrijf. "We hebben wel de persoonlijkheid om er nog een wedstrijd van te maken." Al zag Slot ook wel dat Lazio na de pauze minder gas gaf. "Toen werd er in ons tempo gespeeld en dan kunnen we goed voetballen."

Kökçü wilde penalty nemen

Kökçü was na afloop boos dat invaller Santiago Gimenez de strafschop van Feyenoord claimde. "Jammer dat hij deze keuze maakt", aldus de aanvoerder, die naar eigen zeggen bovenaan het lijstje van penaltynemers staat. Hij verweet de Mexicaan een gebrek aan respect.