Alexander Hendrickx was de grote man bij Pinoké en scoorde er lustig op los.
NOS Sport

Pinoké debuteert in EHL met monsterscore tegen Slavia Praag: 16-0

Pinoké, dat voor het eerst deelneemt aan de Euro Hockey League (EHL), heeft zich met gemak geplaatst voor de laatste zestien van dit toernooi. In Hamburg werd het Tsjechische Slavia Praag met maar liefst 16-0 verslagen. Alexander Hendrickx was met vijf treffers de topscorer van Pinoké.

Na drie minuten stond Pinoké al met 3-0 voor, door treffers van Alexander Hendrickx, Marlon Landbrug en Miles Bukkens. Daarna ging het gemiddelde aantal doelpunten per minuut flink omlaag, maar een doelpuntenfestijn bleef het. Bij rust stond het al 9-0 voor de Amsterdammers, die vorig jaar de finale van de play-offs om de landstitel verloren en daarom nu deel mogen nemen aan de EHL.

Pinoké stopte ook na rust niet met scoren. Miles Bukkens was net als voor de pauze twee keer trefzeker en kwam uiteindelijk uit op vier doelpunten.

Old Georgians, de kampioen van Engeland, is zondag de volgende tegenstander. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de laatste acht, die fase wordt afgewerkt met Pasen. Amsterdam is er dan niet bij, die ploeg is vrijdag uitgeschakeld in de EHL door het Belgische La Gantoise.