NOS Voetbal

Met hakje en penalty speelt Danjuma zich maand voor WK in de kijker bij Van Gaal

Hij speelde zijn laatste interland in maart, maar Arnaut Danjuma Groeneveld heeft zich vanavond weer in de kijker gespeeld bij Oranje met oog op het WK in Qatar. De aanvaller die maandenlang werd geplaagd door blessures, scoorde tweemaal voor Villarreal bij de 2-0 zege op Osasuna.

Het waren de eerste competitiedoelpunten van Danjuma dit seizoen. Eerder scoorde de 25-jarige aanvaller al wel in de Conference League tegen Austria Wien.

Danjuma viert een van zijn treffers tegen Osasuna

In mei liep Danjuma een spierblessure op waardoor hij de slotfase van het vorige seizoen miste. In de voorbereiding liep hij opnieuw een kwetsuur op, die hem tot medio september aan de kant hield.

Hakbal

Tegen Osasuna scoorde Danjuma vlak voor rust met een fraaie hakbal, kort na de pauze benutte hij een strafschop. De aanvaller was nog dicht bij een hattrick, maar miste toen hij alleen voor de keeper werd gezet. Na zeventig minuten werd hij gewisseld. Sinds zijn blessure heeft Danjuma nog niet eenmaal de 90 minuten volgemaakt.

Danjuma kwam sinds 2018 tot zes interlands, waarin hij twee doelpunten maakte.

Bondscoach Louis van Gaal mag 26 spelers meenemen naar Qatar. Op 13 november moet de spelerslijst ingediend worden bij de FIFA. Voor Oranje begint het WK op 21 november met een wedstrijd tegen Senegal.