Thomas van den Belt juicht na zijn doelpunt
NOS Voetbal

PEC Zwolle weer tweede na moeizame winst op Jong Utrecht, Jong PSV haalt uit

PEC Zwolle heeft op weinig overtuigende wijze de tweede plek in de eerste divisie weten te heroveren. In de Galgenwaard werd hekkensluiter Jong Utrecht met 1-0 verslagen. Hiermee passeert PEC MVV, dat zaterdag met 3-1 won van Den Bosch.

PEC heeft nu twee punten minder (26 tegenover 28) dan koploper Heracles Almelo, dat vrijdag een overwinning boekte op FC Eindhoven (3-0). Vrijdag speelt PEC in eigen huis tegen nummer drie MVV, dat 24 punten heeft.

Naast Jong Utrecht speelden alle andere beloftenteams uit de Keuken Kampioen Divisie vanavond thuis. Jong PSV haalde uit tegen Helmond Sport. Het werd 6-0. Jong Ajax speelde vanavond gelijk tegen VVV-Venlo (1-1). Ook Jong AZ en Telstar deelden de punten (0-0).

Johan Bakayoko benutte een penalty tegen Helmond Sport

Voor PSV scoorden Johan Bakayoko, Savio, Mathijs Tielemans (2x), Simon Colyn en Jason van Duiven. De goal van Ajax werd gemaakt door Christian Rasmussen. VVV scoorde via Sven Braken.

SlaapverPeccend

Dat de tribunes van de Galgenwaard vrij leeg waren, was een geluk bij een ongeluk. Jong Utrecht en PEC maakten er vooral in de eerste helft een kleurloos en slordig schouwspel van.

Luis Gorlich van PEC Zwolle (L) in duel met Djevencio van der Kust

PEC had het overwicht in dit eerste bedrijf, kreeg mogelijkheden, maar kwam niet tot grote kansen. Jong FC Utrecht klopte af en toe op deur, maar speelde aanvallen slordig uit, waardoor ook de talenten uit Utrecht niet tot grote kansen kwamen.

Aan het begin van de tweede helft werd het duel iets vermakelijker. PEC had nog steeds meer balbezit en drong aan, maar Jong Utrecht wist in de tegenstoot enkele keren gevaarlijk worden. Zo kregen Derensili Sanches Fernandes en voormalig PEC-speler Eliano Reijnders de kans om te scoren.

Het was echter PEC dat het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Thomas van den Belt schoot raak uit een vrije trap. De Zwollenaren gingen er na het doelpunt niet beter voetballen, maar trokken wel de overwinning over de streep.