Vreugde bij Adrien Rabiot
NOS Voetbal

Juventus verslaat Internazionale in Italiaanse topper, Lazio wint stadsderby van Rome

Juventus heeft zondagavond het Italiaanse topduel met Internazionale met 2-0 gewonnen. De club uit Turijn klom door de zege over Inter heen naar de vijfde plaats in de Serie A. Inter zakte naar de zevende plaats.

Inter had zeker in de eerste helft het beste van het spel. Vooral Denzel Dumfries was actief. De Nederlandse international was voortdurend dreigend en had op slag van rust moeten scoren. Hij kreeg een voorzet op maat van Nicolo Barella en had de bal voor het inschuiven, maar schoot over.

Treffer Rabiot

Juventus kwam kort na de hervatting op voorsprong in eigen huis. Filip Kostic gaf de bal na een lange rush af op Adrien Rabiot, die met een fraaie voetbeweging afrondde. Kort daarna kon verdediger Stefan de Vrij van Inter een treffer van Danilo niet voorkomen, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegens hands van de Braziliaan.

Doelman André Onana keerde kort daarna een inzet van Kostic. De bal ketste via de vingertoppen van de oud-doelman van Ajax tegen de paal. In de slotfase van de wedstrijd werd Onana alsnog voor de tweede keer gepasseerd. Nicolo Fagioli liet de keeper kansloos na een snelle uitbraak.

Derby van Rome

Lazio heeft zich hersteld van de verloren wedstrijd van donderdag tegen Feyenoord in de Europa League. Drie dagen na het duel in De Kuip won Lazio in de Serie A de stadsderby tegen AS Roma met 1-0.

Felipe Anderson maakte na een half uur het enige doelpunt van de avond. De Braziliaan profiteerde van een blunder van zijn landgenoot Roger Ibañez, die de bal tijdens de opbouw knullig verspeelde en Anderson in staat stelde eenvoudig binnen te schieten. Anderson is de eerste Braziliaan die wist te scoren in de Romeinse derby in competitieverband.

Vreugde bij de spelers van Lazio

Door de zege passeerde Lazio de stadgenoot. Lazio heeft na dertien duels 27 punten, AS Roma twee minder. Koploper Napoli, dit weekend met 2-1 te sterk voor Atalanta, heeft al liefst acht punten meer dan Lazio.

Wissel Karsdorp

Bij thuisploeg AS Roma werd Rick Karsdorp na ruim een uur gewisseld door trainer José Mourinho, voor meer aanvallende stootkracht. Aanvaller Stephan El Shaarawy was zijn vervanger, maar ook hij wist de gelijkmaker - ondanks bijna 10 minuten blessuretijd - niet te forceren.

Lazio verloor donderdag met 1-0 in Rotterdam en is daardoor veroordeeld tot de Conference League. Roma, vorig jaar winnaar van de Conference League, verzekerde zich wel van een langer verblijf in de Europa League.