Martial en Rashford vieren feest
NOS VoetbalAangepast

United en Ten Hag hervatten competitie sterk, Chelsea weet weer wat winnen is

Manchester United heeft in z'n eerste Premier League-wedstrijd na het WK een dikke voldoende gehaald. De formatie van trainer Erik ten Hag versloeg laagvlieger Nottingham Forest met 3-0.

Ten Hag, die met zijn club naast PSV'er Cody Gakpo greep, startte onder meer met WK-finalist Raphaël Varane, maar daarentegen ontbrak Lisandro Martínez nog na de festiviteiten in Argentinië.

Malacia treft de paal

Ook Tyrell Malacia stond aan de aftrap en hij had na zes minuten bijna succes. Via Forest-doelman Wayne Hennessey belandde een inzet van de Oranje-international op de paal.

United, de nummer vijf van Engeland, kwam op een regenachtig Old Trafford alsnog op voorsprong. Een cornervariant werd door Marcus Rashford afgerond. Anthony Martial verdubbelde even later de marge vanuit een omschakelmoment.

De bezoekers zagen kort voor rust een goal worden afgekeurd na buitenspel van Willy Boly. Kort na de pauze stuitte ex-Ajacied Antony namens de thuisploeg op Hennessey.

Ten Hag haalde na ruim een uur spelen Antony en Martial naar de kant. Een van hun vervangers, Donny van de Beek, was zeer bedrijvig, maar een andere invaller, Fred, bepaalde de eindstand op 3-0.

Plek vier binnen handbereik

Door de zege blijft Manchester United vijfde in de Premier League. Wel heeft het nu twee verliespunten minder dan nummer vier Tottenham Hotspur. Die plek geeft na het seizoen recht op deelname aan de Champions League.

Stand in de Premier League

Op Oudejaarsdag treft Manchester United een andere laagvlieger, Wolverhampton Wanderers.

Chelsea wint weer eens

Chelsea boekte voor het eerst sinds 16 oktober weer een overwinning in de Premier League. Na twee gelijke spelen en drie opeenvolgende nederlagen toonden de Londenaren beterschap tegen Bournemouth: 2-0.

Mason Mount viert zijn treffer met Marc Cucurella

De ploeg van coach Graham Potter, opvolger van de in september ontslagen Thomas Tuchel, verloor kort voor het WK in Qatar achtereenvolgens van Brighton & Hove Albion, Arsenal en Newcastle United en belandde daardoor in een crisis.

De negende plek zorgde voor chagrijn, maar tegen Bournemouth kwam Chelsea nauwelijks in de problemen. Kai Havertz en Mason Mount maakten voor rust al het verschil in de ongelijke strijd.

Kort na rust viel rechtsback Reece James wel uit. Hij miste het WK wegens een knieblessure en maakte tegen Bournemouth juist zijn rentree. James kreeg weer last van het gewricht. De ernst van zijn nieuwe kwetsuur is nog onduidelijk.

Reece James zit teleurgesteld op het veld

Een sterker Chelsea kreeg in het vervolg van het duel kansen op meer, maar Denis Zakaria, Havertz, Mount en Kalidou Koulibaly kregen de bal niet achter Bournemouth-doelman Mark Travers.

Door de 2-0 winst steeg Chelsea, nog zonder WK-ganger Hakim Ziyech, een plaatsje. Op Nieuwjaarsdag gaat de formatie van Potter op bezoek bij Nottingham Forest. Vier dagen later volgt een confrontatie met Manchester City.