Wout Faes
NOS Voetbal

Gakpo ziet Liverpool nipt winnen, dankzij Leicester-schlemiel Faes

Liverpool heeft het jaar afgesloten met een benauwde zege op Leicester City. Dat Leicester-verdediger Wout Faes beide goals van Liverpool voor zijn rekening nam, zei veel over het gebrek aan productiviteit van de voorhoede van de Reds. Cody Gakpo zag de moeizame 2-1 overwinning aan vanaf de tribune.

Zaterdag komt onder meer Arsenal nog in actie in de Premier League. De koploper gaat op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

Faes overtuigde niet in zijn periode bij sc Heerenveen en Excelsior in 2017 en 2018, maar via KV Oostende en Stade de Reims vond hij de weg omhoog verdiende hij een transfer naar de Premier League. Bij Leicester is de 24-jarige Belg dit seizoen basisspeler. Tegen Liverpool was Faes echter weer even terug bij af.

Vierde speler met twee eigen doelpunten in één PL-duel

Na een voorzet van Trent Alexander-Arnold van rechts verwerkte Faes de bal verkeerd en verdween de bal in een boog over doelman Danny Ward in eigen doel. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Darwin Núñez raakte de paal en via Faes ging de bal in het doel.

Op Anfield werd voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen voor de overleden voetbalgrootheid Pelé:

Een minuut stilte voor Pelé

Faes werd pas de vierde speler met twee eigen doelpunten in de Premier League. Jamie Carragher (Liverpool-Man United 2-3, 1999), Michael Proctor (Sunderland-Charlton 1-3, 2003) en Jonathan Waters (Stoke City-Chelsea, 0-4, 2013) gingen hem voor.

Met de twee eigen doelpunten kwam Liverpool met 2-1 voor. Kiernan Dewsbury-Hall had de bezoekers al in de 4de minuut op voorsprong gezet. Na zwak ingrijpen van Virgil van Dijk en Jordan Henderson kreeg de middenvelder een vrije doortocht naar het Liverpool-doel.

Stand Premier League

Na rust kregen beide teams kansen om te scoren. Bij Liverpool hadden Mohamed Salah en Darwin Núñez hun vizier niet op scherp staan. Bovendien was Faes nu wel gelukkig. Met respectievelijk zeven en vijf goals is de oogst van Salah en Darwin Núñez mager dit seizoen voor de huidige nummer zes van de Premier League.