Leandro Trossard
NOS VoetbalAangepast

Nieuw puntenverlies koploper Arsenal, ondanks trefzekere invaller Trossard

Koploper Arsenal is het even kwijt in de jacht op de titel in de Premier League. Na de 1-0 nederlaag bij Everton van vorige week speelden de Gunners nu in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Brentford. De marge met nummer twee Manchester City, dat zondag Aston Villa ontvangt, blijft ruim: zes punten.

In de eerste helft had Arsenal weliswaar meer balbezit, maar Brentford was gevaarlijker. Na een combinatie tussen Bryan Mbeumo en Ivan Toney was laatstgenoemde dicht bij een doelpunt. De spits raakte de paal.

Invaller Leandro Trossard brak in de 66ste minuut de ban. Na een steekpass van Martin Ødegaard zette Bukayo Saka voor en tikte Trossard de bal bij de tweede paal in het doel. Het was de eerste competitiegoal van de Belg sinds hij in januari overkwam van Brighton & Hove Albion.

Stand Premier League

Daarmee leek Arsenal op weg naar een zwaarbevochten zege, maar acht minuten later was het weer gelijk. Na enkele luchtduels in het strafschopgebied van Arsenal wipte Christian Nørgaard de bal over Arsenal-keeper Aaron Ramsdale en kopte Toney de bal binnen.

Félix terug van schorsing met goal

Eerder op de dag bleef Chelsea, dat in de voorbije transferperiode met miljoenen strooide, op 1-1 steken in de Londense derby tegen West Ham United.

De Blues begonnen het uitduel met de van PSV overgekomen Noni Mandueke in de basis en ook João Félix stond aan de aftrap. De Portugees had zijn schorsing van drie wedstrijden erop zitten, nadat hij tijdens zijn debuut voor Chelsea na 58 minuten met rood van het veld was gestuurd.

De van Atlético Madrid gehuurde Félix had er al een buitenspeldoelpunt op zitten, toen hij na een kwartier de score voor de gasten opende. Hij verlengde een prachtpass van Enzo Fernández, die in januari voor maar liefst 120 miljoen euro overkwam van Benfica.

João Félix (m) viert zijn goal met Noni Madueke (r) en Reece James (l)

Nog voor rust had voormalig Chelsea-speler Emerson Palmieri, de voor Italië spelende Braziliaan, de stand op 1-1 gebracht.

Na rust ging er een streep door de 2-1 omdat Tomás Soucek net buitenspel stond en verzuimde scheidsrechter Craig Pawson om onduidelijke redenen de bal op de West Ham-stip te leggen na een handsbal van dezelfde Soucek.

Newcastle niet langs Bournemouth

Newcastle United verzuimde te winnen bij Bournemouth: 1-1. Marcos Senesi, voormalig verdediger van Feyenoord, zette de thuisclub na een half uur op voorsprong. Vlak voor rust maakte Miguel Almirón gelijk. Hij scoorde in de rebound.

Sven Botman speelde zoals gebruikelijk de hele wedstrijd mee bij Newcastle United, dat op de vierde plaats blijft staan.