Marcus Rashford (r) en Wout Weghorst (l)
NOS VoetbalAangepast

Weer Rashford-show bij United, waar Weghorst vuil werk opknapt en kansen mist

In een weekend waar het vooral ging over een potentiële overname van de club heeft Manchester United een comfortabele zege geboekt op Leicester City: 3-0. Wout Weghorst speelde de hele wedstrijd bij United, kreeg meerdere mogelijkheden, maar bleef droog staan in de Premier League.

Evenals afgelopen donderdag in Camp Nou zette coach Erik ten Hag Weghorst op de voor hem ongebruikelijke positie van aanvallende middenvelder achter spits Marcus Rashford, mede om het nodige vuile werk op te knappen. Waar hij donderdag Frenkie de Jong en co voor de voeten moest lopen, moest hij nu onder anderen Leicester-captain James Maddison afstoppen.

Rashford breekt de ban

De bezoekers kregen in de eerste helft enkele kansen, maar David De Gea hield zijn doel schoon en tegen de verhouding in scoorde de thuisploeg. Rashford brak de ban voor de Red Devils. Hij vond na een goede loopactie de verre hoek.

Marcus Rashford viert de openingsgoal, op de achtergrond Wout Weghorst

Na rust domineerde United en was het opnieuw Rashford die het net vond met zijn 24ste goal van het seizoen in alle competities. Jadon Sancho toonde als invaller zijn goede vorm en vormde het eindstation van een heerlijke aanval: 3-0. Daaraan vooraf ging een goede loopactie van Weghorst.

Weghorst stuit op Ward

Lisandro Martínez kopte op de lat en het uitblijven van meer goals lag verder vooral aan de ongelukkige afronding van Weghorst. Een omhaal ging hoog over, een kopbal naast en bij zijn grootste kans, geboden door Sancho, stuitte hij op doelman Danny Ward.

Door de overwinning verstevigde United de derde plek. De ploeg van Ten Hag liep bovendien twee punten in op stadgenoot Manchester City, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Nottingham Forest. Sinds de WK-break pakte United 23 punten in 10 duels. geen ploeg deed het beter.