De Engelse Maro Itoje en Ollie Chessum vieren de overwinning op Wales
NOS Sport

Engelse rugbyers verslaan Wales in matig duel, Ieren winnen weer in Six Nations

De Engelse rugbyers hebben in de Six Nations League voor het eerst in zes jaar Wales in eigen huis verslagen met 20-10. Eerder vandaag won Ierland in Rome van Italië met 34-20.

Voor het oog van 75.000 toeschouwers, onder wie de Britse Prince William en zijn vrouw Catherine, domineerde Engeland de eerste helft en stond er 8-3 op het scorebord, onder meer dankzij een geslaagde try van Anthony Watson. Direct na rust onderschepte Louis Rees-Zammit een pass en scoorde, om Wales kort een voorsprong te geven. Lang duurde die niet.

Kyle Sinckler zette Engeland een paar minuten later opnieuw op voorsprong. Wales kon z'n weg niet vinden door een goed georganiseerde Engelse verdediging.

Met nog vijf minuten op de klok scoorde Ollie Lawrence een try in de hoek. Zuur voor de Wales-fans, de derde nederlaag alweer, en een kleine opsteker voor Engeland. Maar er is voor beide teams werk aan de winkel.

Houten lepel

De twee landen hebben deze Six Nations League nog weinig gepresteerd. Coaches van beide ploegen werden de laan uitgestuurd, maar de nieuwe coaches Warren Gatland (Wales) en Steve Borthwick (Engeland) spelen het ook niet klaar. Wales moet nu zorgen dat ze niet de 'wooden spoon' bemachtigen, de benaming voor de grote verliezer van het toernooi.

Owen Farrell moet sowieso aan de bak. Van de vijf penalty's verzilverde hij er in deze wedstrijd slechts twee. Dat vond hij zelf ook wat mager. "Ik was niet geweldig vanaf de tee", zei hij na afloop tegen de BBC.

De conclusie is duidelijk: met het WK na de zomer in aantocht is er nog een wereld te winnen, en niet alleen aan meters op het rugbyveld.

De Italiaanse rugbyer Pettinelli wordt getackeld door drie Ieren

Eerder op de dag won Ierland in Rome van Italië met 34-20, de derde overwinning op rij voor de Ieren, die weer een stap dichter bij de toernooiwinst zijn gekomen.

Morgen om 16.00 uur speelt Frankrijk tegen Schotland.