Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag en United lijden pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent Newcastle

Manchester United is er voor de derde keer op rij niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen in de Premier League. Directe concurrent Newcastle United was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de ploeg van coach Erik ten Hag en basisspeler Wout Weghorst.

Een andere Oranje-international, Tyrell Malacia, bleef negentig minuten op de bank bij United.

Door de overwinning gaat Newcastle op doelsaldo over United heen op de ranglijst. De ploeg van Sven Botman staat nu derde, United is gezakt naar de vierde plaats.

Stand Premier League

De eerste helft werd afgewerkt in een ziedend tempo en het was een wonder dat er geen doelpunten vielen. Beide teams kregen kansen, maar United-keeper David De Gea had het wel drukker dan collega Nick Pope.

Doelpunten

Na de pauze bleef het tempo hoog en opende Newcastle na een uur de score. Bruno Guimarães werd vrij gespeeld, gaf voor, Allan Saint-Maxime kopte breed en Joe Willock knikte raak.

Callum Wilson besliste het duel kort voor tijd. De invaller kopte een vrije trap van Kieran Trippier binnen.