Angel Di Maria (Juventus) baalt
NOS Voetbal

Juventus en Inter in balans in eerste halve finale Coppa Italia

In de halve finales van het toernooi om de Coppa Italia is de kraker tussen Juventus (21 keer winnaar) en Inter (14 bekers in de kast) geëindigd in 1-1. Denzel Dumfries viel zo'n tien minuten voor tijd in bij Inter. Stefan de Vrij bleef de hele wedstrijd op de bank.

Na een vroege kans voor Angel Di María, die na een dribbel rakelings naast schoot, nam Inter het heft in handen. Juve-doelman Mattia Perin keerde een vrije trap van Federico Dimarco en een schot van Marcelo Brozovic en zag een kopbal van Danilo D'Ambrosio over gaan.

Lukaku racistisch bejegend

Juve stelde er weinig tegenover, maar creëerde na rust wel kansen. Dusan Vlahovic, oud-FC Groningenspeler Filip Kostic en oud-Ajacied Arek Milik misten, maar Juan Cuadrado schoot wel raak zeven minuten voor tijd. In blessuretijd maakte Romelu Lukaku gelijk vanaf de stip na hands van Gleison Bremer waarna de vlam in de pan sloeg.

De Belg was door een deel van de Juve-fans geregeld racistisch bejegend en vierde zijn benutte strafschop door te juichen met zijn vinger voor zijn mond.

Romelu Lukaku reageert na zijn doelpunt op de racistische spreekkoren aan zijn adres

De actie leidde tot een opstootje en tot de tweede gele kaart voor Lukaku. Voor hun aandeel in de consternatie kregen Cuadrado en Inter-keeper Samir Handanovic ook de rode kaart getoond.

De andere halve finale gaat woensdagavond tussen Cremonese en Fiorentina. De returns van beide duels zijn over drie weken.