NOS Voetbal

Dortmund verspeelt kostbare punten tegen Bochum, Malen komt een keer niet tot scoren

Borussia Dortmund heeft in de uitwedstrijd tegen VfL Bochum, op een steenworp afstand van het eigen onderkomen, zeer kostbare punten laten liggen in de strijd om de titel. Tegen VFL Bochum werd het 1-1.

Het lukte Nederlander en voormalig PSV'er Donyell Malen niet om in de zesde competitiewedstrijd op rij een doelpunt te maken.

Door het gelijke spel kan Dortmund dit weekend de koppositie alweer verliezen aan Bayern München, nadat het vorig weekend de eerste plek had veroverd. Dortmund verliest de eerste plaats als Bayern zondag in eigen huis wint van Hertha BSC.

De wedstrijd kende een boeiend begin. Anthony Losilla zette Bochum al na vijf minuten op voorsprong. De Fransman schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de vingertoppen van Dortmund-doelman Gregor Kobel fraai in de kruising.

Twee minuten later was het raak aan de andere kant. Karim Adeyemi tikte een voorzet van Malen binnen, nadat oud-Ajacied Sébastien Haller zijn voet niet goed tegen de bal had gekregen.

Karim Adeyemi over de knie bij Bochum-doelman Riemann

In het vervolg van de eerste helft kreeg doelpuntenmaker Adeyemi nog meer goede kansen, maar die werden niet verzilverd. Bochum, dat wordt getraind door voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch, werd ook een aantal keren gevaarlijk. Zo liet de Japanner Takuma Asano van zich horen.

Hoewel Dortmund beter was in de tweede helft, had de ploeg van Edin Terzic moeite om de stugge muur van Bochum te slechten. Youssoufa Moukoko en Jude Bellingham waren in de buurt, maar hun inzetten werden knap gekeerd door Manuel Riemann.

Daarnaast werd Malen, die vlak voor tijd werd gewisseld, middels een fraai hakje gevaarlijk. Ook zijn poging leverde geen doelpunt op. Uiteindelijk leek de verlossing voor Dortmund in de blessuretijd te komen. Mats Hummels kopte raak. De grensrechter zag echter dat het buitenspel was.

De bevrijdende treffer bleef uit en dus moet Dortmund dit weekend lijdzaam op het resultaat van Bayern München wachten.