Maria Verschoor in actie namens Amsterdam
NOS Sport

Hockeysters Amsterdam spelen gelijk tegen Tilburg, Hurley verslaat HGC

De hockeysters van Amsterdam zijn in de uitwedstrijd tegen Tilburg niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. De nummer twee in de hoofdklasse heeft nu, met de play-offs om de landstitel in zicht, een achterstand van vier punten op koploper SCHC, die zondag nog speelt.

Hurley was later op de dag met 2-0 te sterk voor HGC. De ploeg uit Amstelveen, die op de vierde plaats staat, zet daarmee een grote stap richting deelname aan de play-offs. Fleur Loomans en Daantje de Kruijff maakten de goals.

Grootste kans in slotfase

Amsterdam had eerder dit seizoen thuis nog met liefst 7-0 van Tilburg gewonnen. Zo'n spektakel werd het deze keer niet, mede omdat beide ploegen lange tijd nauwelijks kansen creëerden.

Tilburg, dat in negen thuiswedstrijden slechts zeven keer had gescoord, stichtte pas in het derde kwart gevaar. Een schot van Inge Dankers miste echter de kracht om Amsterdam-keepster Anne Veenendaal in de problemen te brengen.

De bezoekers lieten onder anderen via Freeke Moes de kans liggen om op voorsprong te komen. Zeven Amsterdamse strafcorners leverden eveneens geen doelpunten op.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Tilburg nog een grote kans op een treffer. Dankers mocht in vrijheid aanleggen, maar haar poging ging naast.

Amsterdam al zeker van play-offs

Amsterdam blijft dus tweede, al zou nummer drie Den Bosch zondagmiddag langszij kunnen komen. De ploeg uit Brabant speelt dan thuis tegen Pinoké. Tilburg staat zesde en is nu vrijwel zeker van lijfsbehoud.

Na dit weekend wachten in de hoofdklasse nog twee reguliere speelrondes, voordat de play-offs om de landstitel van start gaan. Amsterdam is daarin in elk geval van de partij, net als SCHC en Den Bosch. Hurley staat er goed voor, met een voorsprong van zeven punten op nummer vijf Pinoké.

Mannenploeg Amsterdam wint wel

In de hoofdklasse voor de mannen was Amsterdam met 3-1 te sterk voor laagvlieger Schaerweijde. Boris Burkhardt (twee keer) en Valentijn Charbon scoorden voor de Amsterdammers, die zevende staan.