NOS Voetbal

Lewandowski schiet Barcelona vanaf elf meter laat langs Osasuna

FC Barcelona heeft in La Liga een moeizame 2-1 overwinning geboekt op Osasuna. Een rode kaart van Osasuna-speler Alejandro Catena Marugán en de raak geschoten penalty die daarop volgde bezorgden Barcelona in de slotfase de winst.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd mee. Aanwinsten en naamgenoten João Félix en João Cancelo, die twee dagen geleden werden aangetrokken, maakten hun debuut.

De wedstrijd tussen Atlético Madrid, tegenstander van Feyenoord in de Champions League en Sevilla, opponent van PSV, werd afgelast. Er werd hevige regenval voorspeld in de Spaanse hoofdstad, waardoor er een streep door de wedstrijd werd gezet.

Real Madrid aan kop

Barcelona heeft na vanavond tien punten uit vier wedstrijden. Alleen Real Madrid, dat gisteren in blessuretijd won van stadgenoot Getafe, heeft na vier wedstrijden de maximale score.

Barcelona kwam vlak voor rust op voorsprong. Jules Koundé kopte raak uit een corner. In de 75ste minuut trok Chimy Ávila, de broer van Ajacied Gastón, de stand gelijk. Hij schoot van afstand strak via de binnenkant van de paal raak.

Tien minuten later kwam de ploeg van Xavi weer op voorsprong. Catena Marugán haalde Robert Lewandowski onderuit en kreeg een rode kaart. De Poolse spits ging zelf achter de bal staan en schoot vanaf elf meter raak. Het is de tweede competitietreffer van Lewandowski dit seizoen.