Bayern-spelers vieren de 0-1, rechts oud-Ajacied Noussair Mazraoui
NOS Voetbal

Bayern wint ook derde wedstrijd in Champions League, Inter verslaat Salzburg

Bayern München heeft ook de derde wedstrijd in de Champions League gewonnen door Galatasaray in Turkije met 1-3 te kloppen. Matthijs de Ligt en de in Nederland geboren maar voor Marokko uitkomende Noussair Mazraoui speelden de hele wedstrijd bij de Duitsers.

Bayern versloeg eerder al FC Kopenhagen en Manchester United, Galatasaray won - na een gelijkspel tegen de Denen in de eerste wedstrijd - zeer verrassend van het United van Erik ten Hag op Old Trafford.

Vroege voorsprong Bayern, Panenka Icardi

De huidige nummer twee van de Turkse competitie kwam in Istanbul al na acht minuten achter. Frans international Kingsley Coman profiteerde van een inschattingsfout en schoot beheerst binnen: 0-1.

Gelijk daarna werd een omhaal van Kerem Aktürkoglu knap gered door Bayern-doelman Sven Ulreich. Diezelfde keeper liet een minuut later een voorzet uit zijn handen glippen, Aktürkoglu schoot de bal - op een leeg doel - veel te wild over. Galatasaray bleef daarna sterker, Bayern loerde vooral op de counter.

Binnen het halfuur werd Galatasaray-spits Mauro Icardi in het strafschopgebied in de mangel genomen door Joshua Kimmich en Min-jae Kim. Hij benutte zelf de strafschop à la panenka: 1-1. De grootste kansen bleven daarna voor de Turken. Aktürkoglu schoot één op één tegen Ulreich aan en Icardi's inzet vlak voor rust na balverlies van Kimmich ging net langs de paal naast.

In de tweede helft golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. In de 74ste minuut frommelde Harry Kane, die totaal niet in de wedstrijd zat, de bal binnen voor Bayern toen hij de bal na een kluts plots voor zijn voeten vond. Gelijk kwam Hakim Ziyech in het veld, die zijn rentree maakte na een maand blessureleed.

Kane juicht na weer een doelpunt voor Bayern

Bayern controleerde na de nieuwe voorsprong de wedstrijd en vijf minuten later gaf Duits international Jamal Musiala de genadeklap: 1-3.

Inter verslaat Salzburg

In groep D moest Internazionale - met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis - even inkomen tegen Red Bull Salzburg, dat de beste kansen kreeg in het begin. Toch kwamen de Italianen na negentien minuten op voorsprong via de Chileense oudgediende Alexis Sánchez.

Op bijna een uur spelen kwamen de Oostenrijkers in Milaan uit het niets op 1-1 via het grote Israëlische talent Oscar Gloukh, die de bal hard in één keer in het doel schoot langs Inter-keeper Yann Sommer.

Inter werd wakker en niet veel later kreeg het een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Na een overtreding in de zestien bleef de Turk Hakan Çalhanoglu koel vanaf de stip: 2-1. Davy Klaassen viel nog in bij Inter, hij zag een slotoffensief van Salzburg niet meer leiden tot een doelpunt.