Mike van der Hoorn maakte de tweede goal van FC Utrecht
NOS Voetbal

FC Utrecht stoot RKC tussen bliksemflitsen en donderslagen uit bekertoernooi

FC Utrecht heeft zich tussen bliksemflitsen en donderslagen door geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi door RKC met 3-2 te verslaan. Een flinke oppepper voor het moraal van de Utrechtse club die in de eredivisie slechts zeventiende staat.

Na de vroege goal van de Deen Oscar Fraulo in de zevende minuut was het na een half uur al 3-0 voor de in de competitie zo slecht begonnen Utrechters. Verdediger Mike van den Hoorn zorgde voor 2-0. De Zweed Isac Lidberg tekende vanaf elf meter voor de derde Utrechtse treffer.

Zo leek het een makkelijk avondje te worden voor de thuisclub, maar vlak voor rust toonde RKC in de kletsnatte Galgenwaard een teken van leven met de 3-1 van de Belg Chris Lokesa. Diezelfde Lokesa zorgde vijf minuten na rust weer voor hoop bij de Waalwijkers door een counter succesvol af te ronden: 3-2.

Chris Lokesa viert de 3-1 van RKC.

Met de spanning weer helemaal terug liepen de gemoederen steeds hoger op, resulterend in zeven gele kaarten van scheidsrechter Laurens Gerets, waarvan eentje voor RKC-spits Michiel Kramer die uit voorzorg in de rust werd gewisseld. RKC kreeg nog een paar mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar ook Utrecht liet een paar kansen op de bevrijdende 4-2 liggen.

Onweer deed scheidsrechter Gerets besluiten met nog ruim één minuut te spelen in de blessuretijd de spelers naar de catacomben te dirigeren. Eenmaal weer terug op het veld na een onderbreking van een paar minuten werd door beide teams niet meer gescoord.