Erik ten Hag baalt tijdens het League Cup-duel met Newcastle United
NOS Voetbal

Nieuwe tik Ten Hag: Manchester United verliest in League Cup van Newcastle

Manchester United heeft in de League Cup een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Newcastle United (0-3). De uitschakeling in de vierde ronde van het tweede bekertoernooi van Engeland zorgt er ongetwijfeld voor dat de positie van coach Erik ten Hag verder onder druk zal komen te staan.

Ten Hag is het seizoen met United moeizaam begonnen. In de competitie staat de club slechts achtste, nadat in tien wedstrijden al vijf nederlagen werden geleden. In de Champions League heeft United na drie groepsduels pas drie punten.

De kritiek op Ten Hag nam de afgelopen weken al gaandeweg toe. Vorig seizoen maakte hij met zijn ploeg juist nog indruk in de League Cup, door na een fraaie campagne ten koste van Newcastle beslag te leggen op de beker.

Thuisploeg wordt afgetroefd

In een herhaling van die finale waren de zaken woensdagavond op Old Trafford volledig omgedraaid. Bij beide clubs kreeg een aantal basisspelers rust, maar Newcastle leek daar nauwelijks zwakker van te worden.

Na een half uur sloegen de bezoekers genadeloos toe toen Alejandro Garnacho op de helft van Newcastle balverlies leed. Valentino Livramento mocht een groot deel van het veld oversteken en bediende Miguel Almirón, die voor de openingstreffer tekende.

Ten Hag in het nauw bij United: 'Ik ga deze strijd aan'

Manchester United stelde daar in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover. De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk en werd ook qua intensiteit afgetroefd door Newcastle, dat via Lewis Hall nog voor rust op een 2-0 voorsprong kwam.

Na de pauze kwam de ploeg van Ten Hag, die onder anderen Marcus Rashford en Bruno Fernandes liet invallen, iets beter voor de dag. Diogo Dalot en Mason Mount kregen al snel goede kansen, maar alleen Newcastle kwam nog tot scoren.

West Ham verslaat Arsenal

Voor Arsenal, dat in de Premier League achter koploper Tottenham Hotspur op de tweede plaats staat, zit het avontuur in de League Cup er net als voor United op. De ploeg van trainer Mikel Arteta ging op bezoek bij West Ham United met 3-1 onderuit.

Declan Rice verloor met Arsenal van zijn oude club

De thuisploeg kwam al na een kwartier op voorsprong door een eigen doelpunt van Arsenal-verdediger Ben White. In de tweede helft liep West Ham via oud-Ajacied Mohammed Kudus en Jarrod Bowen uit naar 3-0. Martin Ødegaard tekende voor de eretreffer.

Gakpo helpt Liverpool aan zege

Liverpool plaatste zich voor de kwartfinales van de League Cup met een 2-1 uitzege op Bournemouth. Cody Gakpo opende de score in de eerste helft, door de bal na een inzet van Harvey Elliott van dichtbij binnen te prikken.

In de tweede helft zorgde Justin Kluivert met een kopbal na een corner voor de gelijkmaker. Liverpool, waar Virgil van Dijk op de bank bleef en Ryan Gravenberch als invaller minuten maakte, trok de wedstrijd via een prachtig doelpunt van Darwin Nunez daarna alsnog naar zich toe.