Chelsea - Manchester City
NOS Voetbal

City incasseert zonder Aké vier goals, maar speelt toch gelijk tegen Chelsea (4-4)

De Engelse koploper Manchester City heeft in een uiterst vermakelijk duel puntenverlies geleden op bezoek bij Chelsea. In Londen werd het 4-4.

City-trainer Pep Guardiola moest het doen zonder de geblesseerde Nathan Aké. Hij meldde zich ook af voor Oranje, dat morgen bij elkaar komt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar.

Van Dijk en Gakpo

Liverpool boekte eerder op de dag in eigen huis een 3-0 zege op Brentford. Mohamed Salah (twee keer) en Diogo Jota maakten de doelpunten. Ryan Gravenberch ontbrak bij de ploeg van Jürgen Klopp.

Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd. Cody Gakpo stond ook in de basis, maar werd in de 83ste minuut gewisseld. Zij melden zich wel in Zeist.

Door de remise van City blijft het ongekend spannend in de Engelse competitie. De regerend kampioen staat een punt voor op achtervolgers Liverpool en Arsenal.

Erling Haaland bracht City na 25 minuten vanaf de strafschopstip op voorsprong (0-1). Hij werd even daarvoor onderuit getrokken door Marc Cucurella. Na vier minuten trok Chelsea-verdediger Thiago Silva de stand alweer gelijk. De Braziliaan kopte raak uit een corner (1-1).

Weer zeven minuten later draaide Raheem Sterling de score om. Hij kon van dichtbij binnentikken (2-1). Vlak voor rust was het City dat weer op gelijke hoogte kwam. Verdediger Manuel Akanji kopte de bal beheerst in de hoek (2-2).

In de tweede helft hielden de ploegen het moordende tempo vast. Vlak na de pauze gleed Haaland de bal schouder aan schouder met Chelsea-verdediger Reece James binnen (2-3).

Veerkracht Chelsea

Chelsea toonde veerkracht en kwam in de 67ste minuut weer langszij. De Engelse spits was attent door de bal uit de rebound op te pikken. Hij schoof de bal vervolgens langs City-doelman Ederson (3-3).

Uiteindelijk leek de koploper er toch met de zege vandoor te gaan, want vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Rodri van afstand raak (3-4). De drie punten waren echter nog niet binnen.

Cole Palmer deed zijn oude team pijn door diep in blessuretijd een penalty te benutten (4-4).