Girona-spelers na de 1-2
NOS VoetbalAangepast

Girona klopt Barça en neemt koppositie over, supporter overlijdt bij Granada-Athletic

Girona heeft de koppositie in La Liga overgenomen Real Madrid. De club van Daley Blind won met 2-4 van FC Barcelona, dat met Frenkie de Jong in de basis speelde, en staat nu twee punten los. Barcelona zakt door het puntenverlies naar de vierde plaats.

Atlético Madrid boekte eerder op de dag een benauwde 2-1 thuisoverwinning op hekkensluiter Almería en klom naar de derde plaats. Het duel tussen Granada CF en Athletic Club uit Bilbao in de Spaanse competitie werd gestaakt vanwege het overlijden van een supporter die op de tribune onwel werd.

Catalaanse derby

Girona begon fel aan de Catalaanse derby tegen Barcelona en kwam na elf minuten op voorsprong. Bij een counter lukte het Andreas Christensen net niet de bal te onderscheppen, waardoor Viktor Tshyankov vrij baan had.

Hij bediende zijn Oekraïense landgenoot Artem Dovbyk, die de bal via de paal binnenschoot. Barcelona zocht vervolgens ook de aanval en kwam via een kopbal Robert Lewandowski op gelijke hoogte.

Lewandowski viert zijn doelpunt tegen Girona

Niet veel later had Raphinha de volgende Barcelona-treffer op zijn schoen, maar zijn schot ging net naast. Miguel Gutiérrez had aan de andere kant meer succes. Vijf minuten voor rust knalde hij met links de 1-2 tegen de touwen.

In de tweede helft hing de gelijkmaker in de lucht. Met name Ilkay Gündogan was naarstig op zoek naar een doelpunt, maar vond keer op keer doelman Paulo Gazzaniga op zijn weg.

In blessuretijd was het alsnog raak voor de Duitser van Barcelona, maar toen had ook Girona alweer gescoord. De derde goal van de bezoekers kwam op naam van Valery Fernández, die Jules Koundé omspeelde en de bal perfect tussen doelman Iñaki Peña en de paal mikte.

Christian Stuani zorgde diep in blessuretijd voor de laatste treffer van de avond. Hij werkte de bal, met wat hulp van Barça-verdediger João Cancelo, over de doellijn.

Atlético wint

Barcelona had eerder zondag concurrent Atlético Madrid zien winnen van Almería.

Stand LaLiga

Het leek in de eerste helft een relatief eenvoudige middag te worden voor Atlético tegen Almería, dat met vier punten laatste staat en dit seizoen nog geen wedstrijd wist te winnen. Donderdag werd de ploeg zelfs uit de Spaanse beker gekegeld door vierdeklasser Barbastro.

Na ruim een kwartier viel de openingstreffer voor de thuisploeg, door Álvaro Morata. Ángel Correa maakte er vijf minuten later 2-0 van.

Niets aan de hand

Niets aan de hand voor Atlético, zo leek het, en dat sentiment sloop ook in ploeg, want na rust werd het toch nog spannend.

Eerst werd doelman Jan Oblak nog gedwongen tot een fabelachtige redding bij een fraaie kopbal en even later greep Oblak weer knap in bij een van richting veranderd afstandsschot, maar hij tikte de bal daarbij onbedoeld voor de voeten van Léo Baptistão, die vervolgens de 2-1 kon binnenschieten.

Memphis Depay deed het laatste half uur mee bij Atlético

Kort daarvoor was Memphis Depay ingevallen bij de thuisploeg. Beide ploegen kregen vervolgens nog wat kansjes, Depay schreeuwde om een strafschop nadat hij even was vastgehouden - de scheidsrechter vond van niet - en schoot in de slotfase vanuit kansrijke positie de bal nog hoog over het doel.

Medisch noodgeval

De wedstrijd Granada CF-Athletic Club kwam na een kwartier stil te liggen vanwege een medisch noodgeval op de tribune. Toen bleek dat de supporter was overleden, besloten beide ploegen om niet verder te spelen.

Op het moment van staken stond Athletic met 1-0 voor door een goal van Iñaki Williams in de zesde minuut.

De wedstrijd wordt maandagavond uitgespeeld.