Donyell Malen
NOS VoetbalAangepast

Dortmund wint ondanks goal Malen weer niet, Leipzig naar plek drie

Borussia Dortmund heeft voor de derde keer op rij punten laten liggen in de Bundesliga. Na een gelijkspel tegen Bayer Leverkusen en een nederlaag bij RB Leipzig, werd het op bezoek bij Augsburg 1-1.

Dortmund, dat vijfde staat op de ranglijst, begon de decembermaand met een gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. Daarna volgden nederlagen tegen Stuttgart (beker) en RB Leipzig (competitie). Afgelopen week speelde Dortmund gelijk tegen Paris Saint-Germain in de Champions League.

Door een 3-1 zege van op Hoffenheim, loopt nummer RB Leipzig verder uit op Dortmund. Leipzig klimt zelfs even naar plek drie, maar VfB Stuttgart (nummer vier) speelt morgen nog tegen Bayern München, dat tweede staat in de competitie.

Malen scoort

Na 24 minuten kwam Augsburg op voorsprong. Ermedin Demirović passeerde verdediger Nico Schlotterbeck en verzaakte niet toen hij 1-op-1 met doelman Finn Dahmen kwam. De VAR controleerde nog of Demirović geen overtreding maakte, maar het doelpunt bleef staan.

Lang kon Augsburg niet van de voorsprong genieten, want Donyell Malen maakte tien minuten later de gelijkmaker.

In de tweede helft kregen Dortmund en Malen nog grote kansen op de winnende treffer, maar verder dan een gelijk spel kwam de ploeg van Edin Terzić echter niet.

De stand in de Bundesliga

Laagvliegers Mainz en Darmstadt verloren allebei. Mainz werd verslagen door Heidenheim (0-1) en Darmstadt verloor van tien mannen van Wolfsburg (0-1).

Ook Union Berlin wist wederom niet te winnen, want VfL Bochum was met 3-0 te sterk.