Jack Grealish
NOS VoetbalAangepast

City geeft voorsprong weg tegen Crystal Palace, Newcastle en Chelsea winnen

Manchester City heeft voor de vijfde keer in zes competitiewedstrijden punten verspeeld. De ploeg van Pep Guardiola gaf een 2-0 voorsprong tegen Crystal Palace uit handen, en moet genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Op de zaterdag van de zeventiende speelronde van de Premier League ging de aandacht vooral uit naar het ineenstorten van Luton-aanvoerder Tom Lockyer in de wedstrijd tegen Bournemouth.

City geeft zege uit handen

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Citizens. Na goals van Jack Grealish (24ste minuut) en Rico Lewis (54ste minuut) leek City op weg naar de zege. Met nog een kwartier te gaan maakte Jean-Philippe Mateta echter de aansluitingstreffer, en in de blessuretijd kreeg Crystal Palace een strafschop na een overtreding van Phil Foden.

Michael Olise bleef koel en zette Palace op gelijke hoogte.

Op de andere velden won Newcastle United met 3-0 van Fulham, en was Chelsea met 2-0 te sterk voor Sheffield United.

Everton won later op de avond met 2-0 op bezoek bij Burnley. Het is de vierde zege op rij voor Everton, waardoor de ploeg naar de zestiende plaats op de ranglijst klimt.