Dusan Vlahovic viert zijn 1-0 voor Juventus tegen Sassuolo.
NOS Voetbal

Juventus kruipt met zege op Sassuolo dichter naar koploper Internazionale

Dankzij een 3-0 overwinning op Sassuolo is Juventus weer op twee punten gekomen van Internazionale, de koploper in de Italiaanse Serie A.

De Serviër Dusan Vlahovic tekende dinsdagavond in de eerste helft voor twee fraaie treffers. De 3-0 viel vlak voor tijd en werd gemaakt door Federico Chiesa.

Fraaie treffers

Na een kwartier opende Vlahovic de score met een hard schot vanaf de rand van de zestien, waar Sassuolo-doelman Andrea Consigli geen antwoord op had.

Zijn tweede doelpunt was nog fraaier: vanuit een vrije trap ramde Vlahovic een vrije trap via de onderkant van de lat in het doel. Het was al zijn negende treffer dit seizoen.

De stand in de Serie A.

Halverwege de tweede helft dacht Domenico Berardi - die al op negen Serie A-treffers stond - de aansluitingstreffer voor Sassuolo te maken, maar zijn harde schuiver werd op knappe wijze met een hand gekeerd door de Poolse Juve-doelman Wojciech Szczesny.

Even later ging de niet geheel fitte Berardi naar de kant, waarmee meteen het grootste gevaar van de bezoekers verdween.

Juventus had de score nog kunnen opvoeren, maar onder anderen Timothy Weah wist het doel niet te vinden. In blessuretijd slaagde Chiesa daar wel in: 3-0.

Inter won zaterdag al met 5-1 op bezoek bij Monza.