Esmee Brugts
NOS VoetbalAangepast

Mogelijke Ajax-opponenten Barcelona en Lyon spelen gelijk in laatste CL-groepsduel

De vrouwen van FC Barcelona hebben hun laatste groepswedstrijd in de Champions League met 4-4 gelijkgespeeld tegen Benfica. Bij Barcelona viel Esmee Brugts in de 68ste minuut in. Barcelona wist voor het duel van woensdag al dat het groepswinnaar was, en Benfica was al zeker van de tweede plek.

Ajax, dat zich dinsdagavond door een zege op AS Roma plaatste voor de kwartfinales, weet dat het in de knockoutfase kan stuiten op Lyon, Barcelona of Chelsea, dat de sterkste was in groep D. De loting voor die kwartfinales is op 6 februari.

Doelpuntregen

Barcelona stond na twintig minuten 2-0 voor door doelpunten van Caroline Hansen en Patricia Guijarro. Marie-Yasmine Alidou zette Benfica door twee treffers weer op gelijke hoogte.

Na rust noteerde Hansen de 3-2 voor Barcelona, maar twintig minuten voor tijd maakte Jéssico Silva weer gelijk. Een eigen doelpunt van Lucy Bronze leek de Catalanen de das om te doen, maar diep in blessuretijd maakte Bronze haar fout goed door de 4-4 in te koppen.

Eintracht Frankfurt, dat zich al niet meer kon plaatsen voor de volgende ronde, sloot de Champions League-groepsfase in stijl af. Met een 5-0 thuiszege op FC Rosengard.

Lyon speelt gelijk

De vrouwen van Olympique Lyon sloten hun groepsfase af met een 2-2 gelijkspel tegen Slavia Praag. De Franse ploeg, waar Daniëlle van de Donk in de basis stond, is ondanks het puntverlies groepswinnaar in groep B.

Daniëlle van de Donk

Lyon kwam al na vier minuten op voorsprong door een goal van Amel Majri. Vijf minuten later maakte Slavia via Franny Černá gelijk. Een kwartier voor tijd leek Vicki Becho de winnende treffer voor Lyon te maken, maar een eigen goal in de extra tijd van Vanessa Gilles zorgde toch voor een gelijkspel.

Het duel tussen SK Brann en Sankt Pölten eindigde in 2-1. Brann was al zeker van de tweede plek in de groep.