United-spelers juichen na de winnende treffer diep in de blessuretijd
NOS Voetbal

United wint enerverend duel bij Wolves door doelpunt in 97ste minuut

In een enerverend Premier League-duel heeft Manchester United met 4-3 gewonnen bij Wolverhampton Wanderers. Kobbie Mainoo schoot de ploeg van trainer Erik ten Hag in de 97ste minuut naar de zege.

United kwam voor het eerst in actie in een competitieduel sinds 14 januari, toen het Tottenham Hotspur in eigen huis op 2-2 hield. Keeper André Onana meldde zich in het Molineux-stadion van Wolves weer aan de aftrap, nadat hij op de Afrika Cup met Kameroen werd uitgeschakeld in de achtste finales.

Marcus Rashford tijdens de warming-up

Marcus Rashford keerde ook terug in de basisopstelling. Hij ontbrak afgelopen zondag nog in het gewonnen FA Cup-duel met vierdedivisionist Newport County. Coach Ten Hag had hem gestraft nadat de 26-jarige aanvaller zich na een nacht stappen ziek had gemeld voor de training.

Vete bijgelegd

De vete was bijgelegd, verzekerde Ten Hag voor het treffen met Wolves. Reeds in de vijfde minuut beloonde Rashford dat vertrouwen door de openingstreffer binnen te schieten, op aangeven van de Deense spits Rasmus Højlund. Op de rand van de zestien schoot hij de bal fraai in de bovenhoek.

Een kwartier later stond Rashford aan de basis van het tweede doelpunt van de avond en ditmaal was Højlund de afmaker. Met de punt van zijn voet tikte de 20-jarige centrumspits de bal achter doelman José Sa, die zich had verkeken op een lage voorzet van Luke Shaw.

Rasmus Højlund viert zijn treffer met Marcus Rashford en Luke Shaw

Met groots gemak vonden de spelers van United in het restant van de eerste helft een weg door de vijandelijke verdediging. Raphaël Varane schoot net over het doel en op slag van rust leek Højlund ook zijn vierde treffer van dit seizoen te maken, maar hij scoorde vanuit buitenspelpositie.

In de blessuretijd dacht Casemiro uit een vrije trap de 3-0 alsnog binnen te koppen, maar ook hij had vlak daarvoor buitenspel gestaan. Zo was de marge van twee goals bij het aanbreken van de rust slechts een magere afspiegeling van de verhoudingen.

Dat terwijl United normaal gesproken grote moeite heeft met het maken van doelpunten in uitwedstrijden. Op bezoek bij andere ploegen had het dit seizoen maar negen keer gescoord. Alleen Sheffield United, dat op de laatste plaats staat, is nog minder productief.

Geholpen door de afgekeurde treffers hield Wolverhampton Wanderers voor eigen publiek zicht op een resultaat. Het maakte in de 71ste minuut de aansluitingstreffer door een benutte strafschop van Pablo Sarabia.

Vier minuten later was de marge weer twee. United-topscorer Scott McTominay, net zestig tellen in het veld, zette met zijn eerste balcontact de 3-1 op het scorebord uit een hoekschop. Daarmee zette de 27-jarige middenvelder zijn status als 'super sub' andermaal kracht bij.

Thriller

Het was de 85ste minuut toen Wolves aanlegde voor een corner. Er zouden nog drie doelpunten volgen in een thriller van een slotfase. De thuisploeg scoorde uit de hoekschop via Maximilian Kilman en maakte in de vijfde minuut van de blessuretijd via Pedro Neto de gelijkmaker.

Een gelijkspel had voor Wolves, dat terug was gekomen uit geslagen positie, als een overwinning gevoeld. Maar de zege ging naar United. In de 97ste minuut - er waren negen minuten aan blessuretijd bijgekomen - scoorde Kobbie Mainoo de 4-3.