NOS Voetbal

Uitblinkende doelman Flekken moet uiteindelijk capituleren tegen Manchester City

De uitblinkende doelman Mark Flekken hield Manchester City lang van scoren af en gaf zelfs een assist. Maar uiteindelijk zwichtte de Oranje-international met Brentford toch voor het sterrenensemble van Pep Guardiola: 1-3.

Liverpool blijft koploper in de Premier League maar heeft nu nog maar een voorsprong van twee punten op City, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Stand Premier League

City had het de eerste helft lastig tegen de nummer vijftien. Uitgerekend Flekken, de Brentford-doelman met het laagste reddingspercentage van alle keepers in de Premier League, speelde een hoofdrol in de eerste helft bij 'The Bees'.

Nadat de Nederlander drie harde schoten van City had gekeerd in het eerste kwartier, was hij verantwoordelijk voor de assist voor de openingsgoal. Na zijn verre uittrap belandde de bal voor de voeten van Neal Maupay die de bal binnen werkte: 1-0.

Even later dook Erling Haaland op voor Flekken, maar oog-in-oog met de Noorse topspits wist de Nederlandse sluitpost knap redding te brengen.

Brentford-keeper Mark Flekken wint het duel met Erling Haaland

Met 73 procent balbezit domineerde City de eerste helft en een minuut voor rust viel uit de tiende doelpoging tussen de palen dan toch de gelijkmaker. De bal werd ongelukkig weggekopt, waarna Phil Foden de stand gelijktrok: 1-1.

Hattrick Foden

Na rust was het opnieuw Foden die een kans voor City verzilverde na een voorzet van Kevin De Bruyne: 2-1. Zo wist City de wedstrijd - zoals wel vaker - toch weer om te draaien.

Even leek Brentford zich te herpakken met snelle counters, maar de gelijkmaker volgde niet. Flekken kreeg in totaal liefst vijftien pogingen tussen de palen te verwerken en in de zeventigste minuut kon Foden ook de derde goal op zijn naam schrijven. Na een slim tikje van Haaland mocht de 23-jarige Engelsman een hattrick vieren.