Luka Modric
NOS Voetbal

'Good old' Modric bezorgt Real Madrid als invaller overwinning op Sevilla

Luka Modric heeft aangetoond nog steeds van grote waarde te kunnen zijn voor Real Madrid. De 38-jarige Kroatische vedette schoot ruim tien minuten voor tijd de winnende treffer tegen Sevilla binnen: 1-0.

Door de overwinning blijft Real Madrid stevig aan de leiding gaan in La Liga. Het heeft acht punten voorsprong op FC Barcelona, dat gisteren een 4-0 overwinning boekte op Getafe.

Hoelang Barcelona nog tweede blijft, is de vraag. Girona kan de club maandag weer passeren en dichter bij Real Madrid komen. Op maandagavond speelt Girona thuis tegen Rayo Vallecano.

Stand La Liga

Modric moet het dit seizoen steeds vaker doen met wisselbeurten. Ook tegen Sevilla. Hij zag in de eerste helft een doelpunt van teamgenoot Lucas Vázquez afgekeurd worden.

Verder zag hij dat zijn ploeg beter was, zonder dat Real Madrid tot scoren kwam. Tot Modric zeven minuten na zijn entree binnen de lijnen de bal voor de voeten kreeg, zichzelf vrijspeelde met een slimme aanname en vervolgens fraai raak schoot.

Voor Sevilla-verdediger Sergio Ramos was het een bijzondere wedstrijd. Hij keerde terug in het stadion van de club waar hij 16 jaar speelde.