Arnaut Danjuma is op dreef tegen Granada met drie goals
NOS Voetbal

Danjuma is weer helemaal terug, met een hattrick voor Villarreal in Granada

Arnaut Danjuma is terug. Na een invalbeurt en een basisplaats volgden zaterdagmidag de eerste goals sinds zijn rentree op de Spaanse velden. Danjuma maakte er drie in de met 4-1 gewonnen wedstrijd van Villarreal op bezoek bij Granada.

Met zijn hattrick staat de teller van Danjuma al op 12 goals in 21 wedstrijden. Met name in de Champions League was hij dit seizoen goud waard voor Villarreal, door onder meer tweemaal te scoren in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Atalanta. Die zege leverde de Spanjaarden een plekje in de knock-outfase op.

Maar sinds die fraaie avond begin december was Danjuma niet meer in actie gekomen voor Villarreal, een spier- en enkelblessure hielden de 25-jarige vleugelvaanvaller twee maanden aan de kant.

Koel vanaf de penaltystip

De vijfvoudig Oranje-international opende tien minuten voor rust de score vanaf de penaltystip, na een overtreding van Myrto Uzuni. Met een laag en hard schot in de hoek liet Danjuma doelman Luís Maximiano kansloos (0-1).

Danjuma scoorde tweemaal tegen Atalanta in de Champions League

Vier minuten later volgde doelpunt nummer twee al. Uit een lange uittrap van Villarreal-keeper Sergio Asenjo belandde de bal wat gelukkig voor Danjuma's voeten, waarna de aanvaller Maximiano omspeelde en rustig binnen schoof (0-2).

Kort na rust kreeg Danjuma, bij afwezigheid van Spaans international Gerard Moreno dé blikvanger in de voorhoede van Villarreal, nog een prima kans op zijn derde treffer van de middag. Maar zijn aanname liet te wensen over, waardoor het niet lukte de bal over de uitkomende doelman heen te wippen.

Villarreal staat momenteel vierde in La Liga

Die misser leek een dure te worden nadat Luis Milla 1-2 maakte en Granada daaropvolgend vol overtuiging de aanval zocht, maar tien minuten voor tijd sloeg Danjuma alsnog voor de derde keer toe. Wederom vanaf de strafschopstip, na hands van Raúl Torrente, voltooide hij zijn hattrick (1-3). In blessuretijd maakte Moi Gómez er nog 1-4 van.

Strijd om de miljoenen

Villarreal blijft dankzij de zege meedoen om de Champions League-plaatsen. 'El Submarino Amarillo', de gele onderzeeër, naar het Beatles-nummer Yellow Submarine staat momenteel vierde, maar heeft wel meer wedstrijden gespeeld dan concurrenten Barcelona, Atlético Madrid en Real Sociedad.

En Danjuma? Die is nu de meest scorende nieuwkomer in La Liga dit seizoen, samen met collega-international Memphis Depay. En levert Villarreal waarschijnlijk weer een paar miljoen extra op als de kapitaalkrachtige clubs zich komende zomer melden in het stadje met vijftigduizend inwoners.