Abdenego Nankishi (l) duelleert met Amin Doudah
NOS Voetbal

Heracles nog zonder tegengoal, Jong Ajax droogt 'Superboeren' af

Drie gespeeld, negen punten, tien doelpunten voor, nul tegen. De zon schijnt in Almelo en het zal de drang naar een directe terugkeer in de eredivisie alleen maar doen toenemen. Maandagavond zette Heracles de goede vorm in de eerste divisie probleemloos door, met een 0-3 zege in Eindhoven op de beloften van PSV.

Het niveauverschil tussen Heracles en Jong PSV bleek behoorlijk op De Herdgang. De bezoekende ploeg, die een tribune aan fans meekreeg uit Almelo, kwam vrijwel niet in de problemen. De talenten van PSV schoten slechts één keer op doel.

Heracles toonde zich een stuk effectiever. Lucas Schoofs, Anas Ouahim en Emil Hansson scoorden, maar ook Nikolai Laursen maakte indruk met twee assists. De speler die met het lekkerste gevoel de bus in stapte, moet Michael Brouwer zijn geweest. In de laatste minuut van de extra tijd stopte de doelman een penalty, waardoor hij voor de derde keer op rij de nul houdt.

Michael Brouwer bedankt het meegereisde publiek

De nul houden, is De Graafschap nog niet gelukt. Maandagavond verloren de zogenaamde Superboeren met maar liefst 5-1 op bezoek bij Jong Ajax. Voor rust leek er nog genoeg mogelijk, toen het nog 2-1 stond na twee goals van Sontje Hansen en één van Camiel Neghli. Maar na rust was er geen houden meer aan en na snelle goals van Gabriel Misehouy en Christian Rasmussen brak het verzet van de bezoekers.

Vlak voor tijd zag de naar Bayern München vertrokken Ryan Gravenberch - die even gedag zeggen op De Toekomst combineerde met het bijwonen van de wedstrijd van zijn broer en Graafschap-spits Danzell Gravenberch - de Italiaan Lorenzo Lucca zijn debuut bij Jong Ajax opfleuren met een goal.

Jong AZ is ook nog ongeslagen dit seizoen. In Alkmaar werd Almere City met 3-2 verslagen. Dat klinkt benauwder dan het was. Na een half uur stond het al 2-0 dankzij Iman Griffith en Maxim Dekker.

Fedde de Jong zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing (3-0). Dat Jeredy Hilterman snel de 3-1 maakte en Thomas Poll diep in blessuretijd nog de 3-2 was vooral interessant voor henzelf, met het oog op de persoonlijke statistieken.